Ronaldo bommet på alt - så stilte han opp på selfie

Cristiano Ronaldo og Portugal er i EM-trøbbel etter å ha misbrukt enorme sjanser mot Østerrike.

Cristiano Ronaldo poserer for en «selfie» med en banestormer etter Portugals 0-0-kamp mot Østerrike.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Portugal-Østerrike 0-0

Ronaldo langer ut mot "destruktive" Island: — Feiret som om de hadde vunnet EM.

PARC DES PRINCES: To EM-kamper. To poeng. Og igjen forlot en frustrert Cristiano Ronaldo banen. Men humøret var ikke verre enn at han stilte opp på en selfie sammen med en tilskuer som hadde stormet gresset på Park des Princes.

Den unge mannen kom fra den ene kortsiden og løp over halve banen, der han fant den portugisike superstjernen. Sikkerhetsvaktene ilte til for å kaste bort supporteren.

Cristiano Ronaldo, som har fått mye kritikk for oppførselen i EM, ba den ene vakten med oransje vest holde seg unna og stilte velvillig opp. Den unge gutten fiklet nervøst med telefonen. CR7 pyntet litt på håret og ventet tålmodig til bildet var tatt. Seansen tok rundt 20 sekunder. Så stakk han i garderoben for å bearbeide skuffelsen etter at han og Portugal hadde misbrukt et hav av sjanser.

Kunne satt rekord

Portugal var klart best og hadde fortjent seieren. Men de bommet på alt foran mål , blant annet sendte dundret Cristiano Ronaldo et straffespark i stolpen 12 minutter før slutt. Dermed klarte ikke 31-åringen å sette ny rekord i kveld, heller: Å bli den første som scorer i fire strake EM-sluttspill.

— Jeg er helt sikker på at Cristiano Ronaldo kommer til å score i EM, han kommer til å score flere enn ett. Han kommer til å bli den første spilleren som scorer i fire EM på rad, sa lagkamerat Jose Moutinho, som av en jury ble kåret til banens bestemann.

Portugal måtte nøye seg med uavgjort og dermed har de press på seg foran onsdagens møte med Ungarn. En ny uavgjort kan sende Portugal hjem etter gruppespillet.

— Vi kan ikke synes synd på oss selv. Nå må vi spille den neste kampen som om det er en EM-finale, det handler om å komme seg videre, sa Portugals landslagssjef Fernando Santos.

Han ville ikke snakke om hvordan lagets viktigste spiller følte seg i garderoben etter kampen:

— Jeg vil ikke snakke om enkeltspillere.

Mer snakkesalig var imidlertid Østerrikes keeperhelt:

— Nå skal vi feire litt. Og så skal vi konseterer oss om å slå Island. Vi har hele tiden visst at vi må vinne én kamp for å gå videre, sa Østerrikes keeperhelt Robert Almer, som hadde en svært fin kveld i den franske hovedstaden.

Les også

Sævarsson knust etter selvmålet: - Føles ikke så bra

Alt fokus på CR7

Der vi snakker om kun om Zlatan Ibrahimovic når Sverige spiller, gjør vi i stor grad det samme med Portugal og deres kaptein.

Cristiano Romaldo fortviler etter staffebommen.

Nesten alt handler Cristiano Ronaldo, som sent lørdag kveld her på Parc des Princes i Paris, Zlatans hjemmebane de fire siste årene.Han var en bitter mann da Island stjal ett poeng tidligere i uken, mente våre nordiske venner har en «simpel mentalitet», og fikk logisk nok overskriftene selv etter en ussel kamp til ham å være.

Kommentar:

Les også

Island ga alt og tapte det meste

Kunne han slå tilbake mot Østerrike? I sin landskamp nummer 128, én mer Luis Figo, og dermed tidenes mestspillende for Portugal?

Store målsjanser

Østerrike yppet seg ved noen anledninger i fartsfylt første omgang. Men det ble med noen blaff, for det viste seg at Portugal var en klasse over østerrikerne.

Portugal var best i alle spillets faser. Og det manglet ikke på målsjanser.

Nani var alene gjennom, men keeper Robert Almer reddet med venstrefoten.

Cristiano Ronaldo skjøt rett utenfor etter at han var først på ballen etter innlegg. Men avslutningen gikk utenfor.

Etter halvtimen ruvet Nani høyest i feltet, men den kontante headingen gikk i stolpen og ut. Vierinhas forsøk på returen gikk to meter over mål.

— Vi gjorde absolutt alt. Men ballen ville ikke inn. Men vi kommer til å lykkes til slutt, fastslo Nani.

Redning på streken

Sånn fortsatte det. Cristiano Ronaldo var alene gjennom, men det var ikke nok krutt i avslutningen og keeper Robert Almer fanget ballen lett.

Østerrike da? De var skuffende. De ble liggende for lavt, det handlet om å forsvare seg. Til stadighet satte de seg selv i farligheter gjennom slurv i bakre rekker, men kunne likevel gått til pause med ledelse. En hard fra skrå vinkel fra David Alaba hadde retning lengste hjørne. Men der stod Vierinha på streken og reddet.

Det har vært noen søvndyssende førsteomganger til nå i EM, men de første 45 minuttene mellom Portugal og Østerrike havnet ikke i den kategorien.

Alt i alt var det en hel del positivt fra Portugal. Men det viktigste manglet: Scoringen.

Reddet av keeperen

CR7 var nær ni minutter etter pause. Men det knallharde skuddet med venstreslegga ble glimrende slått til hjørnespark av keeper Almer.

På det påfølgende hjørnesparket headet samme mann mot mål, men igjen reddet keeper Almer.

Det var bare et tidsspørsmål før Portugal ville score. Det måtte komme noe. For Østerrike hang virkelig i tauene.

Cristiano Ronaldo og Portugal hadd alle tiders mulighet til å avgjøre mot Østerrike, men ballen ville ikke i mål.

Cristiano Ronaldo fikk sjansen på frispark fra 23 meters hold etter en drøy times spill. Men den gikk rett over. For ordens skyld: Cristiano Ronaldo har hatt 36 forsøk (18 i EM og 18 i VM) på frispark i sine syv EM og VM, han har ikke scoret på noen av dem. Det er soleklar rekord i misbrukte muligheter på frispark. Rumeneren George Hagi hadde den gamle rekorden med 0 mål på 27 forsøk.

12 minutter før slutt ble Cristiano Ronaldo revet overende i straffefeltet av Østerrikes Sebastian Prödl. Straffe til Portugal og lagets ubestridte stjerne.

Men 31-åringen smelte den i stolpen. Det ville seg rett og slett kke for Cristiano Ronaldo på Park des Princes. Det var hans fjerde straffebom av 10 mulige for Portugal. Men totalt i karrieren har han scoret på 91 av 110, som gir en scoringsprosent på 83. Fem minutter før slutt jublet han for å ha heade ballen i mål. Men den ble vinket av for offside. Selvfølgelig.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor kløe i underlivet, brutal supportervold, Islands nye helter og et nakenstudio i Oslo er blant temaene:

Publisert: