30 spillere nominert: Igjen kommer Gullballen til å dreie seg om disse to

Men det er ikke lenge før noen kommer og blander seg inn, tror eksperter.

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er igjen nominert til å vinne Gullballen. De to har stukket av med samtlige de siste syv årene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I dag annonserte det franske fotballnettstedet France Football i samarbeid med FIFA de 30 fotballspillerne som er nominert til å vinne Gullballen. Det er trofeet som årlig gis til verdens beste fotballspiller.

På listen er ikke overraskende både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. De to har vunnet samtlige Gullballer de siste syv årene — Messi fem, Ronaldo tre.

— Tallenes tale er ofte klare, og der skiller Cristiano Ronaldo og Messi seg ut. Det har de gjort lenger, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad.

Også La Liga-ekspert Petter Veland mener de to er favoritter.

Les også

Mesterligafinalen kan bli spilt utenfor Europa

— Ikke skrevet i stein

De har begge hatt et begivenhetsrikt 2016. Cristiano Ronaldo har scoret 41 mål så langt i år. Messi har på sin side satt ballen i mål 49 ganger. Selv om denne sesongen er ikke langt på vei, har argentineren allerede scoret 16 mål.

Det er Ronaldo som har tatt hjem årets gjeveste trofeer. Real Madrid ble vant på vårparten Champions League, og i tillegg vant 31-åringen EM sammen med Portugal.

TV 2-ekspert Kasper Wikestad påpeker riktignok at det er mange flere gode navn på lista over de Gullballen-nominerte, og mener det ikke kommer til å være lenge til noen kommer og blander seg inn mellom de to.

Les også

Ny rapport: Dette er den dyreste fotballtroppen i historien

— Men det er ikke skrevet i stein at det skal være sånn at de vinner hvert år. De blir eldre de og, det er ikke nødvendigvis så veldig mye lengre at det kun er de to det står om. Det er mange gode fotballspillere på lista, sier Wikestad.

Outsiderne

Veland melder Real Madrid-spiller Gareth Bale og Barcelona-spillerne Luis Suarez og Neymar som outsidere.

— Bale har hevet nivået betraktelig, og både Suarez og Neymar kan komme inn og splitte Ronaldo og Messi, tror Veland.

Luis Suarez og Neymar er to spillere som kan vippe Messi og Ronaldo ned fra tronen.

Sommerens toppscorer i EM og dermed også mesterskapets mest omtalte, Antoine Griezmann, er også på listen.

— Jeg hadde definitivt hatt ham veldig høyt oppe. Ut ifra forventningene presterer Atletico Madrid bedre enn Barcelona og Real Madrid, selv om de havnet litt bakpå i serien i fjor. Men de tok seg til to finaler, og det hadde de neppe gjort uten Antoine Griezmann, som har evnen til å avgjøre kamper, sier Veland.

Mahrez og Ibrahimovic

Som tendensen har vært de siste årene, er Premier League-spillere dårlig representert. Men pilen peker oppover. Blant annet Manchester Citys Sergio Agüero og Leicester-spiller Riyad Mahrez er nominert. Sistnevnte var en viktig brikke i Leicesters sensasjonssesong, og ble kåret til Premier Leagues beste spiller forrige sesong.

— Han ble kåret til årets beste spiller i Premier League, og bare det i seg selv er en utmerkelse som skulle kvalifisere til en Gullballen-nominasjon. Blir man kåret til den beste i en av de største ligaene, er det alene nok til å bli nominert. Jeg synes det kan forsvares at han er på listen, mener Kasper Wikestad.

Leicester-spiller Riyad Mahrez ble kåret til Premier Leagues beste spiller i fjorårssesongen. Nå er han nominert til Gullballen.

Zlatan Ibrahimovic er også nominert til Gullballen for sin innsats forrige sesong. Han scoret utrolige 50 mål i PSG-drakten i fransk liga, cuper og Champions League. Han var dermed sterkt delaktig i at PSG vant både serien, cupen og ligacupen.

Det var før han i sommer ble Manchester United-spiller. Der har superspissen foreløpig ikke funnet storformen, der han bare har scoret fire mål på ni kamper.

— Ibrahimovic hadde sin beste sesong noensinne i PSG forrige sesong. Det han har vist i United til nå har ikke vært på det nivået... Det er nok kun basert på det han gjorde i PSG, tror Wikestad.

Vinneren stemmes for øvrig frem av journalister fra hele verden.

Publisert: