Nygaard spurtslo Gjerdalen i langløp i Tsjekkia

Norsk dominans i Jizerska 50.

Andreas Nygaard vant Vasaloppet i 2018. Etter søndagens seier i Tsjekkia er han en av de største favorittene foran 2019-utgaven. Foto: Ulf Palm / TT / NTB scanpix

  • even.lubeck@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Norske Andreas Nygaard trakk det lengste strået i spurten i Ski Classics-løpet Jizerska 50 i Tsjekkia søndag.

Nygaard fikk dermed sin deilige revansj, etter at han ble nummer tre i 2018, med seier i det fem mil lange løpet i områdene rundt Liberec, VM-byen fra 2009.

Det hele ble avgjort med en uhyre spennende spurt hvor 12 løpere var med. Der slo Nygaard, i den gule ledertrøya, knockout på konkurrentene og vant foran Tord Asle Gjerdalen og finske Ari Luusua.

Seieren var Norges niende i Jizerska 50. Sist gang en utøver fra et annet land vant var i 2012, da tsjekkiske Stanislav Rezac seiret på hjemmebane.

  • LES OGSÅ: Klæbo må i retten etter ulykke

Hele sju av de ni første i mål kom fra Norge. Morten Eide Pedersen, som vant langløpet i 2015, 2017 og 2018, ble nummer fem.

Dermed ser det lovende ut for de norske langløpsspesialistene før Vasaloppet søndag 3. mars. Nygaard er en av de største favorittene foran løpet han vant i fjor.

På damesiden ble det tidlig dannet en trio i front – svenske Lina Korsgren og Britta Johansson Norgren, samt hjemmehåpet Katerina Smutna. Korsgren stakk ifra med drøye ti kilometer igjen og vant med over minuttet ned til Smutna. Johansson Norgren, som vant i 2016 og 2018, ble nummer tre.

(NTB)

Publisert:
  1. Andreas Nygaard

Mest lest akkurat nå

  1. Vil gjøre Byhaugtunnelen om til sykkeltunnel

  2. Reagerer kraftig på at de må til Stavanger i cupen: – Idiotisk

  3. Disse vaksineres denne uken

  4. Dette var lenge et unntak innen eldreomsorgen. Det er det ikke lenger

  5. Norsk flaggbærer satte ny norsk rekord i OL

  6. – Folk blir herjet med i arbeidslivet