Mintes sin gamle lagkamerat: – Han var en fantastisk person

Ruben Yttergård Jenssen (28) var med på å hedre sin gamle lagkamerat Bjørn Lidin Hansen, som gikk bort i høst.

TRIO: TIL-legendene Ruben Yttergård Jenssen, Rune Lange og Bjørn ”Bummen” Johansen møttes i en uhøytidelig fotballkamp i Skarphallen dedisert til avdøde Bjørn Lidin Hansen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den årlige romjulsturneringen i Skarphallen, ”The Ribbz”, ble i år dedisert til Bjørn Lidin Hansen, som gikk bort i oktober, kun 27 år gamle.

Hovedkampen ble spilt med en kjendislag bestående av blant annet Bjørn ”Bummen” Johansen, Rune Lange, Guro Pettersen og Andreas Løvland.

Men på motsatt banehalvdel, sto en annen kjent fotballspiller, Nederland-proff Ruben Yttergård Jenssen, med det gamle Fløya-laget til Bjørn Lidin Hansen.

– ”The Ribbz” er et fantastisk opplegg som har vært i mange år, der man koser seg i jula med fotball på veldig uhøytidelig nivå. Det var veldig spesielt med tanke på Bjørn (Lidin Hansen) i år. Det er fantastisk at de har dedisert hele turneringa til han og den kampen her som er stelt i stand for å minnes han og den personen han var, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

Spilte i lag i TIL

For Groningen-proffen var det spesielt og komme hjem til Tromsø og minnes sin gamle venn og lagkamerat, som ble født året etter Yttergård Jenssen i 1989.

– Han kom ganske tidlig opp på vårt lag, så jeg spilte mye med han. Det var spesielt å spille her i dag. Han var en fantastisk person som vil bli savnet.

Mens Yttergård Jenssen ble fast på TILs -lag, landslagsspiller og utenlandsproff, ble det med én A-lagskamp for Lidin Hansen i 2008.

– Han var ikke langt unna å få gjennombrudd i TIL. Han hadde det siste lille som manglet og det sier litt om hvor god han var som spiller, sier Yttergård Jenssen.

TIL-legender

Rubens lag tapte 3–2 mot kjendislaget etter at Rune Lange avgjorde kampen.

– Her er jo tre generasjoner TIL-spillere og for meg er det naturlig å gjøre som de gjorde, å komme tilbake å spille for TIL igjen. Jeg er jo TIL-gutt, men når det blir vet jeg ikke.

28-åringen tror på en god sesong for TIL.

– Det var veldig bra at de fikk signert Gamst. Du har 1996-generasjonen og flere under der igjen som er veldig talentfull, så jeg tror på veldig gode år for TIL fremover hvis de fortsetter den gode jobben nedover i systemet, sier Yttergård Jenssen.

– Nå må vi bare få Ruben hjem til TIL, så blir det perfekt. Det er jo artig for Ruben å komme hjem og kjenne på litt nivåheving. Nå kan han dra hjem og løfte laget litt på tabellen. Grunnlaget er lagt for en kjempeinnspurt, sier Bjørn ”Bummen” Johansen.

Flashback til 1999

Det var nok flere enn de på banen som fikk flashback til 1999 da Bjørn ”Bummen” Johansen serverte Rune Lange som med en lang tå avgjorde kampen.

– Jeg fikk flashback til slutten av 90-tallet da Rune Lange scoret med tåa. Halvparten av hans mål kom jo på den måten, sier Bjørn Johansen.

– Det er vel enda TIL-rekord da vi scoret 70 mål på 26 kamper i 1999. Jeg glemmer aldri det. Det var en utrolig gøy tid. Jeg fikk veldig flashback til den tiden, sier Rune Lange.

Som ikke jublet da han scoret.

– Fløya er jo moderklubben. Du så jeg ikke jublet, flirer Lange.

Formen har det gått nedover med for den nå 39 år gamle tidligere fotballspilleren.

– Jeg rører ikke mye ball, så den formen går det bare en vei med, sier Lange.

– For meg er det mye verre. Formen er historie, skyter 47 år gamle ”Bummen” inn.

– Jeg synes det var en flott turnering. Det tragiske som skjedde med Bjørn (Lidin Hansen) ga det en ekstra spiss, legger han til.

Publisert: