Dag Otto Lauritzen roser Vangstads VM-innsats: – Jeg er så imponert

Andreas Vangstad ble løftet opp bakken av VM-publikumet i Bergen.

Andreas Vangstad fikk god hjelp av elleville bergensere opp mot Fløyen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg fulgte planen og startet relativt kontrollert. Jeg kjørte hardt over kulene og hvilte i lettpartiet. Jeg byttet sykkel, og følte jeg kjørte greit oppover, sa Andreas Vangstad til TV 2 etter å ha kommet i mål.

For kristiansanderen har all mulig grunn til å klappe seg selv på skulderen etter en historisk tung tempoetappe. Han ble til slutt nummer 31, og etter målgang på Fløyen, hvor han passerte et enormt folkehav, forklarte Vangstad hvordan det føltes å kjøre VM på hjemmebane.

– Man føler man flyr opp bakken. Det var enormt med folk. Man begynner nesten å roe ned for å se på folka, sa Vangstad med smilet på lur.

Les også

Slik har Boasson Hagen finpusset formen før VM: – Det går ikke an å legge seg på sofaen

TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen hadde mange godord å komme med i TV 2s sending.

– Jeg er så imponert. Det er sterkere enn jeg forventet. Han tapte noe på slutten, men det er mange gode ryttere han er foran, sa Lauritzen.

Også Johan Kaggestad lot seg imponere:

– Han har tatt et langt steg, og jobbet seg gradvis bedre. Dette er en rytter vi trenger, sa den rutinerte sykkeleksperten.

Kristiansanderen valgte å bytte sykkel før inngangen til bakkene opp mot Fløyen. I ettertid er han usikker på om det var det riktige å gjøre.

– Jeg følte sykkelbytte gikk greit. Jeg ville ikke stresse så mye med det, og bruke den tiden det tar. Det var litt uvant å bytte sykkel og kjøre oppover, etter å ha kjørt en god halvtime på temposykkel. Spørsmålet er om man henter tiden inn igjen i bakken. Det får jeg ikke svar på før jeg sykler løypen på nytt igjen. Vi trodde dette var den raskeste løsningen for min del. Og jeg tror nok det var det, sier Vangstad til nettstedet Procycling.

Publisert: