Må ta 10 dagers karantene i julen: – Helt greit

HERNING (VG) Håndballjentene får ikke teste seg ut av hjemmekarantenen når de kommer hjem til jul. Heidi Løke (38) må i hovedsak holde seg i huset hjemme i Sandefjord frem til 31. desember.

HJEM TIL JUL: Det blir 10 dagers karantene for Nora Mørk, Heidi Løke og resten av de håndballjentene som skal hjem til Norge i julen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg har kjøpt alle julegaver og skal uansett holde meg hjemme sammen med barna mine. Så lenge jeg får sett Alexander og Oscar så er dette helt greit, sier Heidi Løke til VG.

Tobarnsmoren kommer hjem mandag og er i hjemmekarantene til nyttårsaften etter å ha vært i den «røde boblen» på Jylland siden i slutten av november. Den har ikke hatt coronasmitte siden rumenske og serbiske spillere ble isolert rett før EM-startet 3. desember.

Håndballpresident Kåre Geir Lio forteller at spillere som ikke har fast bopel i Norge får komme hjem til sine familier og ha hjemmekarantenen med dem i julen. 10 spillere i den norske VM-troppen holder til i utenlandske klubber. NHF har kommet frem til dette sammen med helsemyndighetene, opplyser Lio.

Les også

Nå vil Stine Bredal Oftedal ha fransk revansje: – Det blir spesielt

– Men de kan bare være et sted. Det synes vi er en god nok løsning. De får feire julen med sine og kan rusle seg ut en tur og også trene, sier Lio.

– Man må forholde seg til de reglene som er, sier Heidi Løke.

Håndballjentene har blitt testet hver tredje dag i Danmark. De blir likevel ikke omfattet av den såkalte «sportskarantenen» som både Elverum og Vipers har benyttet etter bortekamper i Champions League. Begge klubber spillere og ledere har i løpet av fem dager kunne teste seg ut av karantenen med to negative tester.

NM-finalen mellom Heidi Løkes Vipers og Sola med Camilla Herrem skulle vært spilt 29. desember, men er utsatt på grunn av karantenereglene.

Les også

Hyller Hergeirssons taktiske grep: – Byttene viser hvorfor han sitter i den stolen

Sanna Solberg-Isaksen spiller for og er bosatt i danske Esbjerg. Hun planlegger en tur hjem til Norge før hun skal tilbake til Danmark for å feire jul. Da må hun i karantene.

– Jeg håper at jeg kan møte familien utendørs i hvert fall, sier hun.

Tvillingsøsteren Silje Solberg – til vanlig bosatt i ungarske Györ – skal feire julen hjemme i Norge.

– Jeg har hatt corona og slipper dermed karantene, sier keeperen som kom forsinket til EM på grunn av covid-19.

Les også

Rørt Mørk etter EM-dramaet mot Danmark: – Det jeg har drømt om

Både Solberg-søstrene og Heidi Løke håper de kommer på banen i EM-finalen mot Frankrike søndag. Løke satt uvanlig nok hele semifinalen på benken.

– Ja, selvfølgelig håper jeg på spilletid, sier hun og legger til:

– Jeg er først og fremst glad for at vi er i finalen. Nå skal vi bare avslutte dette med stil og vinne.

Så venter karantene. Uansett resultat.

Publisert: