Haaland på vei mot toppscorertittelen i Champions League

Erling Braut Haalands ti mål denne sesongen i Champions League ser ut til å bli flest av alle, og nordmannen vil da havne på en svært eksklusiv liste.

Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i oppvarming før mesterligakampen mot Manchester City der det sa stopp for det tyske laget.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

De siste 15 sesongene er det nemlig kun fire forskjellige spillere som har klatret til topps over flest mål i verdens største klubbturnering i fotball: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar og Robert Lewandowski.

Denne sesongen står Haaland med ti scoringer på åtte kamper for sitt Borussia Dortmund. Det tyske laget røk ut for finaleklare Manchester City i kvartfinalen.

Giroud og Benzema igjen

PSGs Kylian Mbappé ble sittende på benken da det franske laget røk ut for City tirsdag og stoppet dermed på åtte mål. Neymar stoppet på seks.

Olivier Giroud (Chelsea) og Karim Benzema (Real Madrid) har begge seks mål og er igjen i turneringen, men (én av dem) har kun to kamper igjen å skaffe seg toppscorertittelen på. Onsdag kveld spiller de returoppgjøret i semifinalen der første kamp ga 1-1.

Ronaldo har rekorden over flest mål i én sesong med 17 (2013/14).

Rekorder

Spekulasjonene om klubbskifte for Haaland har vært mange siden hans inntreden i Dortmund. I den gule drakten har han satt flere rekorder i Champions League-sammenheng. Blant annet ble han den raskeste til å score 20 mesterligamål. Det klarte han på 14 kamper. Den tidligere rekorden hadde Harry Kane med 24 kamper.

Haaland ble også den yngste spilleren til å nå 20 mål i Champions League (20 år og 231 dager). Neste på listen er Mbappé (21 år og 355 dager). Av mer trivielle rekorder ble han også den første til å score minst to mål i fire kamper på rad.

Ronaldo har flest mål i turneringen med 134. Messi har 120.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Tjelta-familien selger for 2 milliarder kroner

  2. Politiet på væpnet aksjon i Eigersund

  3. Kilder: - Østenstad blir Braut Haalands «pengemann»

  4. – Jobben begynner etterpå, når du har svelget. Da begynner du å miste følelsen i armene og sånn

  5. Måkenachspiel etter Gladmaten

  6. Buklanding for SAS