Uefa jobber med nødplan: Kan arrangeres uten tilskuere og i færre land

På grunn av Covid-19 kan neste års EM gå uten tilskuere. Uefa-president Aleksander Ceferin forteller om de mulige endringene som kan skje i det neste fotballmesterskapet.

Uefa-president Alexander Ceferin forteller om nødplanene for neste års EM, og advarer mot flere endringer på grunn av Covid-19.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) jobber med flere nødplaner for neste års EM-sluttspill. President Aleksander Ceferin forteller om de mulige konsekvensene som kan prege sluttspillet på grunn av koronaviruset.

Neste års EM skulle egentlig gått av stabelen i sommer. Men på grunn av Covid-19 ble sluttspillet utsatt, som så mange andre idrettsarrangement.

For første gang i mesterskapets historie skulle EM blitt arrangert i 12 vertsland. Det er fordi Uefa ønsket å spre sluttspillet til flere vertsland for å markere 60-årsdagen siden det første europamesterskapet ble arrangert i 1960.

Les også

Idretten tar nye grep etter rasistiske tilrop mot Pellegrino

EM uten tilskuere?

Etter at flere land har lettet på koronarestriksjonene den siste tiden, har koronasmitten blusset opp i flere europeiske land.

Det kan få store konsekvenser. Om EM går uten tilskuere vil det være for første gang noensinne.

– Vi overveier hvordan vi kan løse det både med eller uten fans. Eller med 30, 50 eller 70 prosent tilskuere av stadionkapasiteten, sier Ceferin til den tyske TV-stasjonen ARD, gjengitt av danske Ekstra Bladet.

Ceferin erkjenner også at det vil være utfordrende å arrangere et mesterskap i hele 12 vertsland, selv om Uefa mener at det vil ha en stor symbolsk betydning.

– Teoretisk sett kunne vi også ha avholdt EM i 12, 11, 10, tre eller ett land, sier sloveneren.

Les også

«Hva vi journalister ikke skjønte? Alt.»

Portugal er regjerende europamester, og skal prøve å forsvare tittelen i 2021. Her er Cristiano Ronaldo & co. avbildet etter finaletriumfen over Frankrike i 2016.
Les også

Ronaldo testet positivt på koronavirus

– Alt kan skje

På tross av at det kan skje store endringer til neste års EM, forventer Uefa-presidenten at mesterskapet skal gå som planlagt.

– Hvis du hadde spurt meg i februar om jeg var forberedt på at en pandemi ville stoppet verden, ville jeg ha sagt du var gal. Men nå er vi godt forberedt. Vi er smartere og sterkere, fordi vi vet at alt kan skje, sier Ceferin.

EM i fotball skal etter planen avholdes fra 11. juni til 11. juli i 2021.

Les også

Spillerne var «aggressive og sinte». Lagerbäck så seg nødt til å ta et uvanlig grep.

Norge er ikke kvalifisert til EM neste år. Lars Lagerbäcks mannskap hadde muligheten til å ta seg til mesterskapet gjennom Nations League-play off i forrige uke, men tapte semifinalen 1–2 hjemme for Serbia.

Dermed er Qatar-VM i 2022 neste mesterskapsmulighet for Norge.

Publisert: