«Det var nærmest et folkekrav at verdensrekorden skulle ryke. Det er ikke mulig å forestille seg presset som lå der»

KOMMENTAR: Karsten Warholm. For en mann.

Karsten Warholm slapp jubelen løs da verdensrekorden var i boks.
Publisert: Publisert:

Verdensrekorden Kevin Young satte i Barcelona på 400 meter hekk i 1992 er endelig tatt. Tenk at det er Karsten Warholm fra Ulsteinvik som har den nye rekord på 46.70, og det på selveste Bislett Games.

Det er kanskje lett å tenke det i ettertid, men det var noe med måten Warholm skjøt ut fra start av. Han skulle som vanlig satse alt på å knekke konkurrentene tidlig, og denne gangen skulle de få det mer enn de noen gang har fått før.

Han var bestemt og ekstremt fokusert fra start til slutt. Det å se han løpe i mål og innse hva han hadde gjort, for et øyeblikk det var.

– I dag bestemte jeg for meg at jeg skulle slette den, sa Warholm om verdensrekorden.

NY PODKAST: AaFK Fortuna-spiller Pernille Gardien har ei viktig historie å fortelle om hva forventningspress fra omgivelsene og deg sjøl kan gjøre med gleden med å spille fotball. Etter å gruet seg mer til å spille fotball enn å glede seg, valgte Gardien til slutt å oppsøke hjelp.

Det har ligget lenge i kortene at det var nettopp Warholm som skulle sette verdensrekorden. Det har det vært snakket om lenge, så lenge at 25-åringen og trener Leif Olav Alnes helt sikkert har vært drita lei av spørsmålene som til stadighet har dukket opp: Når ryker verdensrekorden?

Det var nærmest et folkekrav at verdensrekorden skulle ryke nå. Jeg tror ikke det er mulig å forestille seg det presset som lå der nå. Men det er nettopp det som er så imponerende med Team Warholm. De har alltid klart å holde beina på bakken, det er alltid er avvæpnende svar på spørsmål om rekorder.

Vi har sett nok av idrettsutøvere som ikke har klart å lande etter gode prestasjoner, som tar av i hodet og forsvinner ut av fornuften. Da kommer nedturene og mange klarer aldri å reise seg igjen, men slik har det ikke vært for Warholm. Han har sine kommentarer og et herlig glimt i øyet, men det stopper der.

Jeg tror nøkkelen til å få trigget utøveren fra Ulsteinvik ekstra denne gangen, var skremmeskuddet fra Rai Benjamin. Han løp nylig på 46.83, som før dagens Bislett Games var tidenes nest raskeste tid. I tillegg har han en sterk konkurrent i Abderrahman Samba. Det bør ikke være noe problem å motivere Warholm framover.

Nå er barrieren brutt og verdensrekorden satt. Jeg tør ikke å tenke på hva Warholm kan oppnå nå som maset rundt å slå verdensrekorden ikke vil være der. Og i neste måned venter OL i Tokyo.

Publisert:
  1. Karsten Warholm
  2. Friidrett
  3. Bislett Games

Mest lest akkurat nå

  1. Tankbil veltet: Saktegående kø på E39 og inn mot Randaberg sentrum

  2. 20 grader i dag, uvær til natten

  3. Ferde vil øke bom­takstene på Nord-Jæren

  4. Først da turisttrafikken omtrent var borte, fikk Sandnes svar om Preikestol-skilting

  5. Fetterens forsvarer: – Justisministeren har valgt å ikke gjøre noen ting

  6. Lokalt lag storspilte - klar for kvartfinale