Storspill av Hovland - nærmer seg tetstriden

Viktor Hovland hadde en beskjeden åpningsrunde i PGA-turneringen i Thousand Oaks i California, men klatret mot tetstriden med storspill og en 64-runde fredag.

Viktor Hovland har vist storspill på fredagens runde i PGA-turneringen i California.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Etter en bogeyfri runde endte han åtte slag under par for dagen og er ni under totalt.

Dermed har han klatret 29 plasser til delt 22.-plass. Det er bare fem slag opp til lederen, og to til 6.-plass.

– Jeg slo litt nærmere pinnen i dag. Hadde en del bra sjanser i går også, men det var stor forskjell med putteren. Jeg senket en del fine putter i dag. Det var litt færre feil på greenen, og så slo jeg litt bedre jernslag i dag, oppsummerte Hovland overfor Eurosport.

Hovland var blant dem som startet dagen på 10. hull, og han greide birdie på tre av de fire første hullene han spilte: 10., 11. og 13. hull. Det ble en ny birdie på 16. hull, og han var fire slag under par halvveis.

Les også

Da Hovland slettet legendens rekord i storturneringen, tjente han ikke én krone. Siden har millionene rent inn på konto.

Han fortsatte å sanke birdier på siste halvdel av runden. Det ble birdie på 1., 3., 5. og 7. hull.

– Når man har en dårlig start på en såpass lett bane, vet man at man må gjøre birdier for å klatre på lista. Da er det greit å få noen birdier i starten, for da skjerper man seg litt ekstra, sa Hovland.

Han hadde en birdieputt fra en halv meter på siste hull, men den gikk ikke inn. Likevel var nærspillet hans betraktelig bedre enn dagen før, da det ødela det som kunne vært en veldig god runde.

Justin Thomas, som gikk i gruppa rett bak Hovland fredag, leder turneringen. Akkurat som torsdag leverte han en 65-runde, og han er 14 slag under par. Det gir ham ett slags ledelse foran sin amerikanske landsmann Lanto Griffin og sørafrikanske Dylan Frittelli.

Hovland er med sitt spill i ferd med å slå seg inn i tetstriden før helgens avsluttende runder.

Publisert: