Drillos datter skal delta i «Mesternes mester»: – Det er kanskje ikke hans greie

Kine Vedelden Olsen (23) blir tidenes yngste deltaker i programmet.

Egil «Drillo» Olsens datter Kine Vedelden Olsen skal delta i den kommende sesongen av «Mesternes mester». Hun blir den første tidligere cheerleaderen som deltar i den populære TV-serien. Her er far og datter i 2010.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Vedelden Olsen (23) drar torsdag til Mallorca, sammen med flere tidligere toppidrettsutøvere. Anledningen er innspillingen av «Mesternes mester», som kommer på NRK neste år.

– Jeg ble forespurt for en tid tilbake, og har tatt opp mer trening etter det, sier den tidligere cheerleaderen.

Selv om pappa Egil Drillo Olsen har vært fotballtrener i alle år, og ført herrelandslaget til to VM, ble aldri den idretten hennes favoritt.

– Jeg begynte litt tilfeldig med fotball på grunn av at klassevenninnene gjorde det og spilte syverfotball. Det var aldri noe press hjemmefra. Jeg sluttet fordi fotball ikke var min greie, sier hun.

Les også

Disse ti utøverne skal være med i «Mesternes mester»

Tok NM-, EM- og VM-gull

Cheerleading virket mye mer spennende, og snart var hun med på et lag som deltok i NM, EM og VM.

Hun tok gull i alle mesterskap med Viqueens.

– Og så dro jeg også til USA, mest på grunn av cheerleading. I 2016 var det stopp.

– Hva var grunnen?

– I denne idretten legger kvinnelige cheerleadere opp ganske unge. Vi har en kort karrière. Jeg var ganske gammel på laget mitt da jeg sluttet, sier utøveren som pleide å være base. Det betyr at hun bidro til at lagkamerater kom seg opp i luften, ved å være nederst i tårnet.

– Jeg har vært aktiv og trent i mange år, men fortsatte aldri i noen annen idrett.

Les også

Dag Erik Pedersens tunge år: Først ble han anklaget for juks, deretter fikk samboeren en vond beskjed

Åtte av de ti deltagerne som reiser til Mesternes mester-innspilling på Mallorca i juni. Fra venstre: Ann Kristin Flatland, Lars Berger, Tom Hilde, Pål Anders Ullevålsæter, Hanne Haugland, Kine Olsen Vedelden, Karina Hollekim og Glenn Solberg. Karoline Dyhre Breivang og Ole Martin Årst var ikke til stede da dette bildet ble tatt.

Ble jusstudent

Snart var det studiene som lokket. Hun studerer jus i Oslo.

– De siste årene har jeg trent innenfor komfortsonen, ler hun, men legger til: Den siste tiden har jeg trent hardt.

– Har du selv fulgt med i tidligere utgaver av Mesternes mester?

– Nei, ikke så mye. Jeg kjenner heller ikke de andre, men jeg er fan av Karina Hollekim (tidligere fristilkjører og basehopper).

– Tvilte du da forespørselen kom fra NRK?

– Det er klart. Jeg tenkte meg om, men ikke så mye før jeg overbeviste meg selv.

– Hva sa faren din?

– Pappa synes det er kjempekult. Han ser mye fotball på TV, men er ikke noen stor fan av reality. Mesternes mester er kanskje ikke hans greie, men nå kommer han til å se på når jeg skal i aksjon.

Gruer seg til noen øvelser

Kine Vedelden Olsen gruer seg litt til svømming, sykling og ting som innebærer hjernen, som hun selv uttrykker det. Hun vet at det ikke er så lett å tenke klart når man er sliten og skal løse hodeoppgaver på kort tid.

Innspillingen av den tiende sesongen vil foregå frem til 2. juli og resultatet vil bli vist på TV-skjermene rett over nyttår.

Publisert: