Her sender serieleder Brann en ny advarsel til Rosenborg

Brann vant igjen – og har en luke på syv poeng.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Odd-Brann 0–1

Brann forlenget mandag sin ubeseirede rekke i Eliteserien til 14 kamper. Borte mot Odd vant bergenserne 1–0.

Brann-trener Lars Arne Nilsens mannskap fortsetter dermed sin imponerende rekke med kamper uten tap.

Serien er straks halvspilt, og fortsatt har laget til gode å stå tomhendte igjen etter kampslutt. Etter 14 kamper har Brann vunnet ti, spilt fire uavgjort og er serieledere.

Bismar Acosta (t.v.) scoret kampens eneste mål i Skien.
Les også

Matchvinneren og stopperkollegaen hylles: – De er gull verdt

Les også

Før kampen sa Kristiansen til treneren at han ikke kunne spille, men han hadde ikke noe valg

Les også

Kuleregn, flyktningleir og savn. Dette er VM-stjernenes tøffe vei til toppen.

Les også

Søndag spilte Levanger i Åsanes bortedrakter. Her er åtte andre drakttabber fra toppfotballen.

Mandag sørget Bismar Acostas scoring for at samtlige poeng ble med tilbake til Bergen.

– Laget spilte bra. Jeg er glad for scoringen, men også glad på lagets vegne. Vi gjorde en god kamp i dag, sa matchvinner Acosta til MAX etter kampen.

I solsteken i Skien ga samtidig Odd gjestene en advarsel etter 12 minutters spill. Etter å ha spilt seg frem på kanten havnet ballen til slutt hos Martin Broberg som sendte kula i nettaket. Broberg rakk så vidt å starte feiringen før han oppdaget at assistentdommeren hadde markert for offside.

Både Odd og Brann vartet opp med flere gode sjanser før hvilen, men solid forsvarsspill fra begge lag sørget for at den første omgangen i Skien endte målløst.

Les også

Kommentar: En perfekt restart for Rosenborg

Les også

Bendtner tilbake i storform – herjet med Vålerenga i storseier

Slapp med skrekken

Etter pause slapp Brann med skrekken da Odd produserte flere sjanser etter en corner i omgangens første minutt. Vebjørn Hoff, Steffen Hagen og nevnte Broberg hadde alle muligheten til å sende hjemmelaget i føringen, men sjansen endte til slutt med at ballen havnet til side for Samuel Sahin-Radlinger i Brann-målet.

Odd fortsatte å produsere halvskumle sjanser, men det er ikke uten grunn Brann ikke har sluppet inn mer enn fem mål denne sesongen. Ikke bare var gjestenes forsvar potte tett i Skien, de var også målfarlige.

Bismar Acosta ble med opp på corner etter 63 minutters spill. Corneren ble susset videre fra første stolpe av Peter Orry Larsen, og ved bakerste stolpe kom forsvarsspilleren skliende og styrte gjestene i ledelse.

Nytt annullert mål

Etter scoringen slet Odd med å produsere sjanser, samtidig som gjestene forsvarte seg godt. Fire minutter før slutt la ballen bak Brann-keeperen igjen, men igjen ble scoringen annullert for offside.

Daniel Braaten burde ha punktert kampen minuttet senere, men avslutningen alene med Odd-keeper Sondre Rossbach gikk utenfor.

Flere mål ble det ikke i Skien og dermed ble rekken av kamper uten tap for Brann forlenget til 14. Odd har derimot ikke tatt en trepoenger siden 16. mai hjemme mot Sandefjord. Neste mulighet kommer borte mot Tromsø 1. juli. Samme dag tar Brann imot Molde.

Brann topper fortsatt serien etter mandagens kamp. Med 34 poeng er det syv poeng ned til Rosenborg på plassen bak. Odd ligger på 10.-plass med sine 17 poeng.

(©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk