Målscorer King om vrakingen: - Jeg ble sur

To mål på fem minutter rystet Island.

Joshua King ble byttet inn og snudde kampen for Norge. Først med scoring, så med målgivende.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Island–Norge 2–3

REYKJAVIK: Alexander Sørloth ble matchvinner fem minutter før slutt mot VM-klare Island, etter at Norge snudde 1–2 til seier 3–2 på Sagaøya.

Like før hadde en annen innbytter, Joshua King, utnyttet en kjempetabbe av Islands keeper. Bjørn Maars Johnsen sendte Norge i ledelsen kvarteret ut i kampen, før Island utlignet fra straffemerket og senere tok ledelsen ved Gylfi Sigurdsson.

– Da jeg og Joshua sto og ventet på å komme inn, går Island opp til 2–1. Det er deilig at vi kommer inn og scorer begge to, sier Sørloth til pressen etter kamp.

Les også

Vi fulgte kampen direkte: Sørloth matchvinner på Island

Ble forbannet

Det er en stund siden sist det norske landslaget startet med to Premier League-spillere på benken. Det var altså tilfellet mot Island. For en gangs skyld har Norge et luksusproblem på topp. Det gjør naturligvis også at noen blir skuffet.

– Jeg håper selvfølgelig at jeg spiller, sier Sørloth, som kan få sjansen fra start når Panama besøker Ullevaal neste uke.

Også Joshua King ble vraket fra start lørdag. Det likte han dårlig.

– Jeg har ikke fått en eneste grunn. De andre gjorde det bra sist. Hadde jeg vært i deres sko, så hadde jeg også forventet å starte, sier King på spørsmål fra NRK.

– Ville du gjerne hatt en grunn?

– Eeeh. Ja, jeg hadde kanskje satt mer pris på en grunn. Nå ble jeg ganske sur fordi jeg ikke startet. Det er sånn jeg er som person. Hvis jeg ikke starter en kamp så blir jeg sur, enten det er her eller i Bournemouth. Kanskje det var bra, for jeg klarte å bruke energien og aggresiviteten til å konsentrasjon og å bevise at jeg bør starte.

– Når du blir sur, sier du da fra?

– Nei, jeg sier ikke fra. Sjefen bestemmer laget. Hvis ikke Tarik og Bjørn hadde startet så tror jeg de også hadde blitt sure. Jeg kan bare bevise at jeg fortjener å starte hver eneste kamp. I dag syns jeg at jeg gjorde et greit innhopp.

Landslagssjefen forklarer vrakingen slik:

– Laguttaket bygger på hva de har gjort tidligere på landslaget og hvordan de presterer her. Så er det også en bakgrunn hvordan de gjør det i klubblaget. Om du ser tilbake på de siste to kampene, og også 2017, så var det ganske naturlig å starte med Bjørn (Maars Johnsen) og Tarik (Elyounoussi). De har gjort det veldig bra i det siste, sier Lagerbäck.

Les også

For supertalentet gikk veien til landslaget gjennom et akademi. Bør flere nordmenn gjøre som ham?

Første landslagsmål

Det var på mange måter et norsk lag som tydelig prøvde å gjøre nettopp det Island gjør. Kampen startet med høyt press og tempo, men også en del feilpasninger.

Det var tøffe dueller mellom de to lagene i innledningen av kampen. Her er Iver Fossum i duell med Emil Hallfredsson.

Det mest imponerende de første 10 minuttene var nok da Island-klappet ble kjørt på stadion. Samtlige av de snaut 10.000 tilskuerne satt musestille, før to taktfaste trommeslag ble etterfulgt av det legendariske «HOOO». Da satt også gåsehuden løst blant nordmennene på tribunen.

Islendingene hadde knapt rukket å sette seg igjen da det nok en gang ble helt stille på tribunen. Denne gangen var det etter en meget god prestasjon av Bjørn Maars Johnsen, som fikk ballen feilvendt fra Stefan Johansen på rundt 16 meter. Han vendte opp, og dunket ballen opp i krysset.

Bjørn Maars Johnsen holdt på å bli toppscorer i nederlandsk liga denne sesongen. Lørdag scoret han sitt første landslagsmål.

Den islandske keeperen, Frederik Schram, har nok reddet vanskeligere baller tidligere, men Maars Johnsen fikk like fullt sin første landslagsscoring etter en solid prestasjon og en god avslutning.

Så, da det var spilt en snau halvtime, så det ut som om Usain Bolt hadde forkledd seg i Island-drakt og ikke Strømsgodset-drakt. Rúrik Gíslason dro seg forbi og løp fra Jonas Svensson på kanten. Den norske backen løper seg deretter nesten opp i situasjonen igjen, men når han prøver å ta ballen, takler han isteden Gíslason. En soleklar straffe ble satt i mål av Alfred Finnbogason.

Dermed var det 1–1 til pause.

Les også

For fire år siden tok Lagerbäck et valg som overrasket:–Jeg er kanskje dårlig til å ta avgjørelser

Keepertabber

Etter hvilen begynte gjestene i røde drakter best. Etter noen minutter fikk faktisk også Tarik Elyounoussi ballen i nettet, men nordmannen ble avblåst for offside da han ble spilt gjennom.

Noen få minutter senere, var Norge farlig frempå igjen. Denne gangen var det ikke en offside som stoppet en norsk scoring, denne gangen var det stolpen som sto litt for langt til høyre da Stefan Johansen avsluttet fra skrått hold.

20 minutter før slutt, ble det som egentlig var en OK prestasjon på banen, til et dårlig resultat på tavlen. En lompe av et skudd trillet mot Almenning Jarstein. Den norske keeperen ser ut til å ha full kontroll, men slår ballen et par meter til siden. Der dukker Islands største stjerne opp. Med en lekker chip over keeperen, satte han Islands andre mål for kvelden.

Les også

Zahid om sin første landslagssamling:–Hvorfor jeg ikke har vært her før, vet jeg ikke

Resultattavlen skulle etter hvert bli langt hyggeligere, sett med norske øyne.

For 10 minutter før slutt var det den islandske keeperen sin tur til å tabbe seg ut. Han fikk et vanskelig tilbakespill, ja, men mottaket var ikke akkurat av høy kvalitet. Ballen spratt flere meter bort fra Schram, og der hadde innbytter Joshua King lest situasjonen. Han fikk tåen først på ballen, kom seg forbi keeperen, og satte ballen enkelt i mål.

Fem minutter senere, var det en annen Premier League-innbytter sin tur. Bournemouth-spiller King ble spilt opp inne i feltet, og la ballen ned til Crystal Palace-spiller Alexander Sørloth. Han skaffet seg litt mer rom, før han avsluttet ned i det høyre hjørnet.

Dermed snudde Norge kampen. Det norske landslaget vant en jevn kamp.

Publisert: