Jesus reddet City på overtid

To mål fra supertalentet ga tre poeng til Manchester City.

Gabriel Jesus har to mål på to kamper for City.
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det så lenge ut som Manchester City skulle klare å ta tre enkle poeng mot Swansea på Etihad. Manchester-laget styrte kampen i begge omgangene, og hadde tid tider massivt press.

City eide ballen i store deler av kampen, spesielt i første omgang. Etter hvert som spillet begynte å bli jevnere utover i andre omgang, fryktet nok mange City-fans at den noe ufortjente utligningen skulle komme.

Og ti minutter før slutt kom det hele stadion fryktet. Gylfi Sigurdsson fikk ballen og smelte i vei et ikke så veldig imponerende skudd fra 20 meter. Men keeperspillet var heller ikke imponerende, og ballen gikk inn bak Wilfredo Caballero. TV-bildene viser at det muligens kunne blitt blåst for offside, da en Swansea-spiller blokkerte utsikten til City-keeperen.

Utligningen kom bare ti minutter før slutt, og ordinær tid gikk ut før det nok en gang smalt. Og hvem andre enn Gabriel Jesus sto for vinnermålet, og reddet de tre poengene til City på overtid. Først får han gå opp og heade mot mål helt alene, og så pirket han returen enkelt i mål.

Det brasilianske stortalentet Gabriel Jesus debuterte fra start i Premier League-sammenheng med en scoring og en assist mot West Ham tidligere i uken.

Her fyrer Gylfi Sigurdsson av skuddet som ga Swansea ett poeng.
Les også

Supertalentet Jesus scoret sitt første mål da City herjet med West Ham

Pangstart

I første omgang brukte han bare elleve minutter på å bevise at Pep Guardiola gjorde klokt i å la han starte nok en kamp, og heller la argentineren Sergio Agüero sitte på benken. David Silva slo tunnel, og fant Raheem Sterling inne i feltet. Ballen spratt videre til Jesus, som feide den inn i målet bak Swansea-målvakt Lukasz Fabianski.

Les også

Schmeichel kritiserer Guardiola: - City blir ikke topp fire i år

Som mot West Ham hadde Manchester City god kontroll på kampen. Swansea slet med å få tak i ballen, og City var farlig frempå flere ganger, uten at Jesus eller andre fant nettmaskene. Til tross for mange forsøk. Skuddene haglet rundt målet til Swansea, og City hadde en ballbesittelse på over 75 prosent i første omgang.

Les også

Jesus klar for Manchester City

Noen minutter før pause kom dommer Mike Dean og Raheem Sterling i fokus. Sterling kom gjennom alene på høyre side, og keeper Fabianski kom ut. Sterling sender ballen videre mot David Silva, og faller etter å ha passert keeperen. Dean gjorde ingen tegn til å blåse straffe, men assistentdommeren markerte for filming fra Sterling. Derfor fikk han det gule kortet. Det var ikke TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller enig i.

– Hadde dette vært utenfor straffefeltet og det var en forsvarsspiller og ikke keeperen, hadde det vært blåst i Citys fordel. Når keeperen viser knottene på den måten er det nærmere straffespark enn gult kort, sier han på TV 2.

Les også

Chelsea slo Arsenal og leder Premier League med 12 poeng

Klatrer på tabellen

Mens det var enveiskjøring i første omgang, ble spillet jevnere og publikum på Etihad stillere i andre omgang. Selv om City stort sett styrte spillet, var Swansea flere ganger på farlig visitt.

Midtveis i andre omgang burde City økt ledelsen. Igjen var Jesus involvert, og la ballen til David Silva. Silva brukte for lang tid, så Alfie Mawson fikk berget ballen ut til corner.

Så kom målet til Swansea. Og lenge så det ut som kampen gikk mot uavgjortresultat. Helt til Gabriel Jesus, de lyseblås nye favoritt, dukket opp og reddet poengene for City. Brasilianeren har nå scoret tre mål og levert en assist på de to kampene han har spilt for Manchester City.

Med seier i dag klatret City oppover tabellen. De ligger nå på tredjeplass, ett poeng bak andreplassen til Tottenham. Det er ti poeng opp til suverene Chelsea. Så det må flere mirakler til fra Jesus for at Manchester City skal ha sjanse på gullet.

På kontorene til Swansea lyser det rødt i alle varsellamper. De ligger på 17. plass, bare to poeng foran bunnlaget Sunderland.

Det gjenstår 14 kamper av sesongen.

Publisert:
 1. Manchester City
 2. Raheem Sterling
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Manchester United84221610614
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Stor vannlekkasje på Storhaug - flere oversvømte kjellere

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

 4. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 5. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 6. Ellevill snuoperasjon - dramatikken fortsetter