Imponerte på prøvespill med Start. Nå er han permittert

Men Ikhsan Fandi sier han ikke vil si opp kontrakten sin med Raufoss på nåværende tidspunkt.

Publisert: Publisert:

Ikhsan Fandi fikk prøve seg i Start-drakten mot Grorud i Marbella. Nå er han permittert som følge av koronaviruset. Foto: Jan Kåre Ness

  • Steffen Stenersen

– Det er veldig annerledes. Å gå fra å trene med laget hver dag til kun å trene hjemme. Det er rart, men det er ikke så mye vi får gjort med det.

Det sier Ikhsan Fandi til Fædrelandsvennen. Raufoss-spilleren har kontrakt med klubben ut 2020, men har i vinter vært på prøvespill i flere norske klubber.

Sist i Start der han fikk være med til Spania og scoret i Starts hittil siste treningskamp mot Grorud tirsdag 10. mars.

Les også

Start-spillere kan hentes gratis hvis de blir permittert. Lite gunstig, mener kapteinen

Kan si opp kontrakten

Siden den gang har bildet forandret seg helt. Koronaviruset preger hele verden og dermed også fotballen. Alt av treninger er lagt ned, kamper er utsatt og klubber har mer enn nok med å finne ut hvordan de skal få økonomien til å gå rundt.

Det gjør også at situasjonen til spillere som Ikhsan Fandi er satt på vent. Per nå er han terminert fra kontrakten i Raufoss og vet ikke hva som skjer videre.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det siden jeg dro fra Spania. Det er ikke noe vits nå på grunn av situasjonen med korona. Hvis jeg bruker mye energi på det vil jeg bare stresse meg selv, så jeg må bare gjøre det jeg kan gjøre noe med, sier Fandi.

Etter koronautbruddet har den store snakkisen i norsk fotball vært permitteringer av spillere. Spillerforeningen NISO og dens advokat mener permittering gjør at spillere kan si opp sin kontrakt med klubben. Norsk Toppfotball og klubbenes advokat er ikke helt enige.

Les også

Kunstgress i hagen og styrkerom på terrassen: Slik trener idrettsutøverne i koronatider

Men Fandi sier han ikke har tenkt på å si opp sin kontrakt med Raufoss.

– Jeg kjenner ikke reglene så godt, men jeg tror ikke andre klubber vil signere meg uansett nå, sier han.

– Du vil ikke vurdere å si opp kontrakten din?

– Ikke akkurat nå, nei. Jeg har ikke noe sted å dra til, sier Fandi.

Vil ikke hente permitterte spillere

Som selv sier at han har fått gode signaler fra Start og at det er klubben han har trent med i vinter som har vist størst interesse.

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, svarer følgende på om det vil være aktuelt for Start å hente permitterte spillere gratis:

– Nei, på ingen måte, sier Langeland.

Han roser dog Ikhsan Fandi, som han mener gjorde et godt inntrykk.

– Fandi er og var en fantastisk bra type, med utrolig gode holdninger. Så er det en kjedelig situasjon for han og veldig mange andre spillere som har vært i dialog med klubber, sier Langeland.

Holtans klubbjakt stoppet opp

En annen som hadde håpet å finne seg en ny klubb før denne sesongen er Joacim Holtan. Talentet fra Øvrebø storspilte for MK i fjor, og har siden sesongslutt trent med flere lag fra Eliteserien og 1. divisjon.

Joacim Holtan har blant annet trent med Viking siden sesongslutt i fjor. Foto: Marie von Krogh

– Det kom jo på litt feil tidspunkt dette, sier Holtan.

– For min del har MK takket nei til det som har vært av tilbud. Det er derfor det ikke har blitt noe for min del. Sånn er det når man har kontrakt. Det må klaffe for alle parter, sier Holtan.

Han forteller han enn så lenge ikke er permittert fra proffkontrakten sin som spiller i MK.

– Det er en vanskelig situasjon for alle, så det er uansett ikke noe jeg kommer til å utnytte meg av, sier spissen som scoret to mål mot Start for Sørlandslaget tidligere i vinter.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Helsetilsynet mener Sirdal har begått flere lovbrudd i behandlingen av gravid kvinne

  2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

  3. Brann i søppeldunk på Arkaden

  4. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

  5. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

  6. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

  1. IK Start