Midt i denne klyngen jubler Nyland for ny Premier League-kontrakt

Jubelscener i London da Aston Villa unngikk nedrykk.

Her feirer Aston Villa-gjengen ny kontrakt i Premier League.
 • NTB
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Aston Villa med Ørjan Nyland på benken sikret uavgjort mot West Ham i London og klarte å berge plassen i Premier League med et nødskrik.

Verre gikk det med annen nordmann.

King markerte seg med mål og assist da Bournemouth vant imponerende 3-1 på bortebane mot Everton. Det måtte de gjøre for å ha håp om å overleve i Premier League. Men også Ørjan Nylands Aston Villa gjorde sin del av jobben mot West Ham da de klarte uavgjort i London. Watford tapte 2-3 borte mot Arsenal.

De resultatene betyr at Watford og Bournemouth rykker ned med 34 poeng, mens Aston Villa berget plassen med sine 35 poeng.

– Dette gjør vondt i hjertet. Vi var fremragende i dag og spilte vår beste kamp på lenge, men sesongen sett under ett har vi ikke vært gode nok, sa Bournemouth-manager Eddie Howe til BBC.

Ørjan Nyland og Aston Villa får minst en ny sesong i Premier League.

Helt annerledes følte Aston Villa-manager Dean Smith det.

– Jeg er stolt, fornøyd og alle andre positive adjektiver som hører med. Mange hadde avskrevet oss, men vi har arbeidet veldig hardt. Vi brukte koronapausen godt og har vært sterke den siste tiden, sa han til BBC.

– Mine kondolanser til Watford og Bournemouth. Jeg kan bare forestille meg hvordan de har det nå. Eddie er en fantastisk manager, men det var bare en av oss som kunne greie det.

Alle trodde Watford hadde spilt seg raskt ut av overlevelseskampen da de havnet under med tre mål tidlig i kampen mot Arsenal. Men gultrøyene kjempet seg tappert tilbake og fikk pyntet på resultatet, uten at det var nok til redde plassen. Etter at Villa tok poeng måtte Watford vinne, og den oppgaven ble for stor.

Les også

Solskjær og United vant skjebnekampen – klare for Champions League

Les også

Teknisk trøbbel da Carlsen vant: Plutselig gikk skjermen til motstanderen i svart

Aston Villa-kaptein Jack Grealish var sentral da Aston Villa berget plassen i Premier League. Her banker han inn 1–0 for laget sitt.

King sentral

Det ble høydramatisk. King ga gjestene ledelsen på straffespark mot Everton, som for øvrig ikke hadde noe spille for. Etter flott angrepsspill utlignet vertene ved Moise Kean, men bortelaget svarte raskt. På overtid av første omgang stanget utskjelte Dominic Solanke de røde og svarte tilbake i ledelsen.

Bournemouths ledelse i Liverpool fikk Villa til å skjelve i buksene på London Stadium. På dette tidspunkt ville én West Ham-scoring være nok til at nedrykksduellantene hadde byttet plass – og dermed også skjebne.

Ti minutter før full tid fastsatte Junior Stanislas resultatet til 3-1 for Bournemouth etter assist fra King.

Dramaet fortsatte da Villas gullgutt og kaptein Jack Grealish trodde han hadde spikret Premier League-kontrakten da han banket inn 1-0 til Villa i det 84. minutt, men det gikk nesten ikke ett minutt før West Ham svarte ved Andrej Jarmolenko.

Villa klarte imidlertid å ri inn uavgjortresultatet, og dermed var det gjort: Birmingham-klubben, som så død og begravet ut for noen uker siden, sikret sin plass i Premier League.

Les også

Kjempenedtur for King: Rykket ned etter fem år i Premier League

Les også

Liverpool satte ny klubbrekord

Bekmørk Bournemouth-sesong

Med det endte Bournemouths Premier League-eventyr etter fem år i engelsk fotballs gjeveste selskap. Sørkystklubben har sjarmert stort etter sitt inntog på øverste nivå og tidvis spilt offensiv og underholdende fotball under Eddie Howes ledelse.

Denne sesongen har det imidlertid gått tråere. King og hans lagkamerater har slitt i bunnstriden sesongen igjennom. Et lite håp ble tent da de knuste topplaget Leicester 4-1 for tre runder siden, men to strake tap etter det gjorde at utgangspunktet før den siste runden ble vrient.

Joshua King scoret i skjebnekampen mot Everton, men det holdt ikke til å redde Bournemouth fra nedrykk.

Selv om de vant på Goodison Park, ble nedrykket et faktum da Aston Villa klarte uavgjort borte mot West Ham. Dermed endte Birmingham-klubben ett fattig poeng over «The Cherries», som med det må finne seg i å spille i mesterskapsserien neste sesong.

Det ble også Watfords skjebne. «The Hornets» rykket faktisk også opp sammen med Bournemouth før 2015/2016-sesongen. En bekmørk start på sesongen ble avløst av håp etter gode prestasjoner før koronapausen, der de blant annet endte Liverpools seiersrekke gjennom en imponerende 3-0-seier. Det holdt imidlertid ikke, og dermed må også de ta den tunge turen ned til engelsk fotballs nest øverste nivå.

(©NTB)

Publisert:
 1. Premier League
 2. Joshua King
 3. Aston Villa

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Arsenal147251720-323
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

 2. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 3. FHI varsler ny risikovurdering av omikron

 4. – Dette er en suksess

 5. Vi fulgte Dortmund - Bayern München direkte

 6. Full fyr i bolighus på Sviland