Ronny Johnsen blir trener i gamleklubben

Den tidligere Manchester United-stjernen Ronny Johnsen skal trene fotballaget FK Eik Tønsberg fra neste sesong, melder Tønsbergs Blad.

Ronny Johnsen blir førstelagstrener i FK Eik Tønsberg fra neste sesong.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Midtstopperbautaen med 62 landskamper er nå blitt 50 år og tar fatt på sin første trenerjobb i en fotballklubb. Han har vært tilknyttet Wang Toppidrett de siste årene.

– Jeg har sittet i styret i FK Tønsberg en stund, og det var med en tanke på å drive litt mer med fotball igjen. Nå har jeg vært i Wang-systemet i mange år, og jeg kjente at suget etter å ta en trenerjobb var til stede, sier Johnsen til lokalavisen.

Sammen med Christopher Barland skal han lede A-laget i FK Eik Tønsberg, som blir en sammenslåing av klubbene Eik-Tønsberg og FK Tønsberg fra neste år.

Les også

Solskjær ble overrasket i Nederland: – Det verste jeg har sett på lang tid

Også flere tidligere Tønsberg-profiler, som Per Egil Swift og Fredrik Kjølner, blir å finne i klubbens trenerapparat.

Ronny Johnsen kommer fra Stokke i Vestfold og spilte for Eik-Tønsberg tidlig i karrieren før han gikk til Lyn i 1992. Senere spilte han for Lillestrøm, Besiktas, Manchester United, Aston Villa, Newcastle og Vålerenga.

I United vant han Premier League tre ganger, i tillegg til én mesterliga- og en FA-cuptittel.

– Jeg har vært heldig, hatt mange dyktige trenere og har kunnet hentet inspirasjon fra mange, sier Johnsen, som blant annet har hatt selveste Alex Ferguson som sjef.

Publisert: