Kristoff med ny pallplass - nordmann vant ungdomstrøyen

Alexander Kristoff avsluttet Tour of Slovakia med en ny tredjeplass og med det en 13.-plass sammenlagt. Torjus Sleen stakk av med den hvite ungdomstrøyen.

Alexander Kristoff avsluttet Tour of Slovakia med en ny tredjeplass.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

På den 142 kilometer langt avslutningsetappen mellom Hlohovec og Senica kom feltet samlet til mål hvor rittets spurtkanoner skulle gjøre opp om den femte og siste etappen av Tour de Slovakia lørdag.

Kristoff posisjonerte seg strålende de siste tre kilometerne, men klarte aldri å hente igjen den italienske mesteren Elia Viviani som fikk et perfekt opptrekk av Quick-Step-laget.

Les også

Kristoff spurtet til seier. Så veltet han og mistet ledertrøya.

Franskmannen Arnaud Demaré klarte også å kaste seg foran på linjen. Dermed måtte Kristoff ta til takke med to tredjeplasser på de to siste etappene av rittet.

Kristoff ledet rittet etter første etappe onsdag, men mistet den seinere på dagen da han falt under tempoetappen. Beste nordmann på tempoen ble Torjus Sleen (22) fra det norske kontinentallaget Uno X med en 15.-plass.

Den sterke tempoen bidro til at han lørdag kunne ikle seg den hvite ungdomstrøyen på den avsluttende premieseremonien. Han kom på 11.-plass sammenlagt.

Vant rittet gjorde Vivianis lagkamerat Yves Lampaert.

Publisert: