Hagen fortsetter å imponere i Spania Rundt - beholder topp ti-plassering

Endelig lyktes det for en dansk sykkelveteran.

Carl Fredrik Hagen syklet inn 24. plass på fjelletappen i Spania.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Danskenes fjellgeit Jakob Fuglsang (34) tok sin aller første etappeseier i en Grand Tour noensinne med seier på mandagens 16. etappe i Vuelta a España.

Det gjorde klatreeksperten i en alder av 34 år. Det er en prestasjon det står respekt av. Fuglsang kom i mål 22 sekunder foran briten Tao Geoghegan Hart. Spanjolen Luis León Sanchez kom inn på 3.-plass med 40 sekunder opp til den danske vinneren.

Det står også respekt av nordmannen Carl Fredrik Hagens prestasjon. På mandagens 144 kilometer lange fjelletappe mellom Pravia og Alto de la Cubilla holdt nordmannen god stand med sin 24.-plass. Han hadde 6.54 minutter opp til bestemann Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang vant noe overraskende etappen mandag.

Hagens gode ritt gjør at han holdt fast på 9.-plassen i sammendraget. Han har 10.40 minutter opp til ledende Primoz Roglic fra Slovenia. Hagen har 13 sekunder opp til 7.-plass sammenlagt.

Roglic kom inn på 16.-plass, og det var godt nok til å øke sammenlagtledelsen. Alejandro Valverde på 2.-plass er 2.48 minutter bak Valverde. Det er slovensk også på 3.-plass. Tadej Pogacar er 3.42 minutter bak landsmannen Primoz Roglic.

Publisert: