Molde-guttens lag ble kastet ut av Allsvenskan. Nå har de fått kontrabeskjeden.

Eirik Haugans Östersunds forblir i Allsvenskan og unngår tvangsdegradering etter å ha anket avgjørelsen om at de ikke fikk elitelisens.

Eirik Haugan skal spille i Allsvenskan neste sesong likevel.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I slutten av november fikk Östersunds beskjed om at de hadde blitt fratatt elitelisensen, men mandag fikk klubben medhold i anken av saken og beholder plassen i Allsvenskan.

– At vi får spille i Allsvenskan neste år er en fantastisk julegave, sier Östersunds administrerende direktør Lennart Ivarsson til klubbens nettsted.

Eirik Haugan, som er fra Molde, spilte tolv seriekamper forrige sesong. 22-åringen kom til klubben for snart ett år siden, og har kontrakt ut 2022-sesongen.

Laget som under nåværende Brighton-trener Graham Potters ledelse tok seg opp fra fjerde nivå i Sverige helt til seier borte mot Arsenal i Europaligaen, har slitt med å fylle de økonomiske kriteriene som kreves for elitelisens.

Laget endte på en sikker 12.-plass i Allsvenskan denne sesongen, men sto altså i fare for å bli tvangsdegradert med for dårlig økonomi.

Tidligere denne uken ble klubben satt opp på Superettans kampprogram, men nå kan Östersund belage seg på sin femte strake sesong på øverste nivå i Sverige. Brage som hadde erstattet Östersund i Allsvenskan forblir på nest høyeste nivå.

Publisert:
  1. Svensk fotball
  2. Allsvenskan

Mest lest akkurat nå

  1. Enighet mellom byggherre og utbygger om Sola Arena - Folkehallene punger ut med 49 millioner kroner

  2. Ingve Bøe slakter tv-ekspert etter Tripic-episoden

  3. Kjøreskolelærer dømt for promillekjøring: Hadde 2,3 i promille da hun skulle plukke opp elev

  4. Se listen: Gir penger til alle korona-søknader fra kulturlivet i Stavanger

  5. Flere tusen sykehjemsbeboere spiser av denne tallerkenen. Men gir den egentlig bedre matlyst?

  6. Ekspert om SAS-streiken: – Pilotene har bedre tid enn SAS