Gledet seg til å spille verdensserie. Så kom sms-en som tvang ham til å haste hjem.

Sandvolleyspiller Nils Ringøen var allerede på plass i Østerrike for å spille i verdensserien da nyheten kom om at landet vil få status som «rødt».

I fjor var Nils Ringøen (nærmest) sammen med stjernespiller Anders Mol med på å vinne ei verdensserieturnering i Oslo. Denne uka skulle kristiansanderen har spilt sin tredje verdensserie i karrieren.
 • Åge Harald Drangsholt
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg fikk en melding fra Folkehelseinstituttet om at Østerrike var i ferd med å bli rød sone, og at jeg ville bli satt i karantene om jeg ikke kom meg ut av landet innen klokka 12 fredag kveld, sier Nils Ringøen.

19-åringen fra Kristiansand er spådd en stor framtid i sanden, og ble nylig tatt ut på rekruttlandslaget – kalt «Morgendagens olympiere» – i håp om at han skal representere Norge i Paris-OL i 2024.

Les også

Nå har Nils (19) fra Kristiansand fått mulighet til å realisere sandvolley-drømmen

– Er noe «drid»

I en sesong som har vært svært preget av koronaviruset og få turneringer, skulle han og makker Markus Mol endelig få sjansen i en verdensserieturnering i Østerrike fra fredag av – hans tredje i karrieren.

Men slik skulle det ikke gå.

– U20-EM i Tsjekkia har forbundet allerede bestemt at vi ikke skal delta på fordi landet er rødt. Det var årets store mål hvor jeg mener vi hadde gode pallsjanser. Men det fikk vi i det minste vite om i god tid. Nå var vi kommet så langt at vi hadde reist til Østerrike for å forberede oss. At det likevel ikke blir turnering på oss er noe «dri», konstaterer Ringøen.

Les også

Koronakrisen fikk den talentfulle kristiansanderen til å ta grep

– Dette vi trener for

Lysten på å spille turneringen var så stor at han og Mol først ikke ville kaste seg på første fly.

– Jeg trodde først vi hadde 24 timer på oss til å komme hjem fra fredag kveld, og at vi dermed kunne spille kamper fredag og lørdag og reise hjem lørdag kveld. Men da vi fant ut at det ikke lot seg gjøre var det bare å starte jobben med å finne flybilletter, sier sørlendingen, som var med på å vinne en énstjerners-turnering i verdensserien i fjor høst.

Turneringen i Østerrike var også en enstjerners-turnering, der femstjerners er høyest. Tidligere i år var han med på å bli nummer ni i en tilsvarende turnering i Ljubljana i Slovenia.

– Hva går dere glipp av nå?

– Det er jo dette vi trener for. Vi elsker å spille mot lag fra andre nasjoner, og når vi jobber for å kvalifisere oss til enda større turneringer så mister vi verdifull konkurranse når dette skjer, sier Nils Ringøen.

Publisert:
 1. Sandvolleyball
 2. Nils Ringøen
 3. Markus Mol
 4. Folkehelseinstituttet
 5. Koronaviruset

Mest lest akkurat nå

 1. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

 2. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 3. Avhørte vitner kan ha husket feil

 4. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 5. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati

 6. To Viking-talenter tatt ut på landslaget