Henriksen ferdig i Bristol City – kan signere gratis for ny klubb. Dette sier Rosenborg.

Midtbanemannen Markus Henriksens (27) låneavtale med Bristol City avsluttes. Nordmannen vurderer tilbud fra andre klubber.

Markus Henriksens er på klubbjakt.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det opplyser Bristol City på sitt nettsted. Henriksen har vært på lån hos den engelske nivå to-klubben siden 31. januar, men blir altså ikke med laget i sesonginnspurten.

27-åringen var heller ikke med i troppen da laget gjorde comeback etter koronapausen med 1-3-tap mot Blackburn lørdag.

Les også

Her er bildet fansen elsker. For spisskjempen var det hans aller tyngste dag i RBK.

Les også

Sjekk lista: Alle disse trønderske idrettsprofilene har én ting til felles

– Markus har vist sin klasse ved å gjøre seg tilgjengelig fram til 30. juni når låneoppholdet hans går ut. Han har andre tilbud på bordet, og vi har gitt ham tillatelse til å gå nå. Han drar med vår velsignelse, sier hovedtrener Lee Johnson.

Henriksen var kaptein for Hull fram til sommeren 2019, men fikk så beskjed om at han ikke var med i manager Grant McCanns planer. Klubben ønsket å selge den norske landslagsspilleren, som blant annet var sterkt koblet til franske Bordeaux, men det endte i stedet med et utlån til Bristol City på tampen av vinterens overgangsvindu.

Senere er Henriksen blitt koblet til blant andre sin tidligere klubb Rosenborg. Kontrakten hans med Hull går ut 30. juni, og han kan dermed gå vederlagsfritt til en ny klubb.

13. juni snakket Eirik Horneland om Markus Henriksen i Adressa-podcasten «Rasmus&Saga».

Slik svarer han på spørsmål om at Henriksens kontrakt med Bristol City er på vei ut, og at han er Bosman-spiller i sommer.

- Markus vet at Rosenborg alltid vil være kjempeinteressert i han. Vi var veldig ivrige før han gikk til Bristol City, for å få han til å ta de månedene til oss. Så ble det ikke slik i vinter, og han føler nok at han har noe ugjort ute, så det kan nok bli vanskelig.

Men Markus er en del av «RBK-huset», og på ett tidspunkt skal han også hjem. En dag kommer han til å spille for RBK igjen, det er jeg sikker på.

Midtbanespilleren var med i landslagssjef Lars Lagerbäcks kamptropper sist høst selv om han var ute i kulden i Hull. En overgang til en klubb der han får spill vil øke sjansen for at Henriksen fortsetter å spille for det norske landslaget.

Publisert: