Hegerberg får ny trener

Reynold Pedros slutter som trener for Lyons kvinnelag i fotball etter fem titler på to sesonger. Dermed får Ada Hegerberg ny trener.

Ada Hegerberg feirer hat trick i årets Champions League-finale. Det sikret nok en Champions League-tittel for Reynald Pedros (bakgrunnen). Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Klubben meldte om avgangen på sitt nettsted. Offisielt heter det at klubb og trener skilles i gjensidig forståelse.

– Klubben og treneren føler at det er nødvendig å endre den sportslige ledelsen for å stimulere en ny dynamikk og slik at en annen metode og innstilling kan gi kvinnelaget mulighet til å regenerere og utvikle seg, står det.

Lyon vant mesterliga og serie i den første sesongen med Pedros, mens det ble trippeltriumf med serie, cup og mesterliga i sesongen som nylig ble avsluttet.

Avisen L'Equipe skriver at flere ting har tydet på at Pedros var på vei ut. Blant annet at Gerard Houiller av klubbledelsen ble hentet inn som rådgiver før mesterligafinalen, og at Pedros' assistent Charles Devineau sluttet rett etter finalen i Budapest.

Pedros hadde ett år igjen av kontrakten.

Avisen viser til en anonym kilde i klubben og hevder at flertallet i spillergruppen hadde vendt seg mot Pedros og var blitt lei hans lederstil. Lyon beskriver ham i sin pressemelding eufemistisk som en «oppriktig» trener.

Avisen skriver at klubbledelsen med den mektige presidenten Jean-Michel Aulas i spissen for en stund siden mistet troen på at Pedros var rett mann til å lede laget videre.

Ny trener er ikke ansatt, men ifølge L'Equipe tyder alt på at man igjen vil velge en mannlig fransk trener.

(©NTB)

Publisert:
  1. Ada Hegerberg
  2. Olympique Lyon

Mest lest akkurat nå

  1. Tre til sykehus etter kjedekollisjon på E39

  2. – Noen få representanter står tidvis for en debattstil som gjør det ubehagelig for andre

  3. Aksjonistar vil ha Forsand ut av Sandnes – har søkt om grensejustering

  4. Milliardprosjekter i kø i Ryfylke. Fare for strømmangel

  5. El-bil under lading tok fyr

  6. Bent Høie fikk koronavaksine: – Vi er ikke tregere enn resten av Europa.