Venn: - Herrem ga meg mitt mest lærerike år

Kristin Venn hyller sin tidligere læremester etter seks mål i sesongåpningen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

BYÅSEN-VIPERS KRISTIANSAND 30-30

NIDARØHALLEN (adressa.no): Rutine ut, ungdom inn. Det er kanskje ikke så rart at Byåsen-jentene rotet bort 29-26-ledelsen de hadde med under fem minutter igjen å spille av seriepremieren mot Vipers Kristiansand søndag kveld.

Men til tross for at det ble med ett poeng i Nidarøhallen var det et par Byåsen-spillere som virkelig fikk presentert seg foran de 1054 tilskuerne.

— Var det så mange?

Deriblant Camilla Herrems etterfølger på venstrevingen; Kristin Venn.

— Hun er klar for å erstatte Camilla. Det er ikke sikkert vi får en sånn prestasjon som dette i hver kamp, men hun viser hva hun har vist i oppstarten. Det er superherlig at hun spiller så godt som hun gjør i dag, sier Byåsen-trener Claus Mogensen til adressa.no.

For Venn var virkelig frisk, og Byåsens klart viktigste kontringsspiller i den tøffe kampen mot Vipers Kristiansand. Hun endte opp med hele seks scoringer på sine åtte avslutninger.

— Var det så mange? Det skal være godkjent, det. Det må jeg si meg fornøyd med. En bra start, sier Venn og smiler.

Les også

Byåsen rotet bort seieren i sluttminuttene

Hun fikk knapt spilletid før Herrem dro til rumenske Baia Mare i sommer. Uten at hun klager over det.— Jeg lærte mye av Camilla i fjor. Det er det mest lærerike året jeg har hatt. Jeg fikk spille i andredivisjon, og hadde god matching på trening der jeg fikk gode tips av Camilla, sier Venn.

— Den beste skole du kunne ha?

— Ja, det var bra.

Eneste kanten

Herrem blir glad når hun får høre rosen fra sin tidligere lagvenninne.

— Det var hyggelig. Jeg synes Kristin hadde en bra kamp i dag. Nå handler det om å holde det oppe i alle kampene, sier Romania-proffen.

Nå Venns mål å fylle tomrommet landslagsprofilen etterlot seg.

— Jeg har et håp om at det ikke skal bli et så stort savn, og at jeg fyller rollen bra, sier 20-åringen.

Hun innrømmer at hun var nervøs foran sesongpremieren. Fordi hun ikke har noen å støtte seg på om det skulle gå skeis.

— Jeg vet at vi ikke har noen andre rene venstrekanter, så det var godt å få en god kamp for å få sluppet ned skuldrene. Men jeg kan kanskje savne Herrem utover i sesongen. Om jeg har stanget litt på trening har det vært greit å se litt på hva Camilla gjorde i forskjellige situasjoner. Nå kan det stange veldig om det først begynner, sier hun.

- Stolt over utviklingen hennes

Den bekymringen forstår Herrem.

— Det blir tøft å være «den eneste» kanten, men man må bare være 100 prosent klar til alle kampene. Jeg vet hva Kristin står for, og er stolt over utviklingen hennes. Hun har farten og teknikken, og mangler bare rutinen. Den får hun nå som hun kommer til å spille mye for Byåsen. Det er viktig at de bruker henne i etablert angrep også, og ikke bare på kontringer. Hun er meget sterk én mot én, så det kan Byåsen utnytte, skryter Herrem.

Trener Mogensen sitter igjen med ambivalente følelser etter kampen.

— Vi spiller litt urutinert på slutten. Det kan vi ikke unngå i løpet av sesongen, i og med at vi har så mange unge, så det er litt surt. Samtidig var det godt å komme tilbake i kampen etter at Vipers lå foran 21-17. Det viser en fin moral, sier han.

Publisert: