Slik gikk det sist Rosenborg tok seriegull

I fjor fikk trøndernes gullfeiring kraftige reaksjoner grunnet spillernes «hat-rop» mot Molde by.

JUBEL: Her feirer Rosenborg gullet i 2015.
 • Adrian A. Aagesen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

TRONDHEIM: Da Rosenborg møtte Molde i fjor i Rosenes by tapte trønderne 1-0 for Erling Moes menn. Det var dog ikke selve kampen som ble snakkisen etterpå. Kjernens rop, «hate, hate, hate Molde by» og hets mot Mushaga Bakenga ble temaet i en lengre periode etter oppgjøret.

Så – fire kamper senere, sikret Rosenborg seriegullet hos sølvvinner Strømsgodset. En ørliten feiring med bortesupporterne på Marienlyst ble gjort før seriemesterne reiste hjem til Trondheim.

Den skikkelige festen skulle nemlig legges til Lerkendal.

FYRVERKERI: Lerkendal-himmelen prydes av fyrverkeri etter kampen mot Haugesund.

Der seiret Rosenborg over Haugesund i en forrykende fotballkamp som endte 4-3 og feiringen var i gang. Fyrverkeri prydet himmelen over stadion mens «We are the champions» runget over høyttaleranlegget. Like etterpå dynket Pål André Helland pressen i champagne før festen gikk videre til et utested i sentrum.

 • Her dynker Helland pressen i champagne
 • Her fester RBK-spillerne med Kjernen

Temperatur

Og det var der debatten om «hat-ropene» virkelig tok av. Spillerne sang med supporterne og det var god stemning. Den ble ikke akkurat noe dårligere da Alexander Lund Hansen gikk frem med mikrofonen i hånden og inviterte fansen med på «hate, hate, hate Molde by». Det økte temperaturen hos moldenserne.

SPRUT: Anders Konradsen spruter øl på fansen på et utested i Trondheim.

– Vi i Molde er relativt drittlei av dette hatet fra det kalde nord. Det er samme leksa hver gang de er i Molde også, det skal HATES! Så kommer dette på film i dag, hvor altså spillerne går foran med et meget dårlig eksempel, fremfor å feire egen prestasjon, skrev Molde-supporter, Thomas Øyen i en mail.

— Fullstendig tragisk for fotballen

Han fikk støtte av Per Lianes, pressesjef i klubben fra Møre og Romsdal.

– Jeg synes det er tragisk at spillerne til Rosenborg tar initiativet til dette. Det tyder på at det oppfattes som legitimt i Rosenborg å synge slike sanger. Hva supportere gjør, er en ting. Men det er langt mer alvorlig at klubbens profilerte spillere opptrer slik, sa han og la til: Om noe sånt hadde skjedd i Molde, ville det blitt en stor oppvask.

- Fryktelig hårsårt

Kåre Ingebrigtsen gikk ikke med på uttalelsene fra Molde. RBK-treneren mente det var å blåse hendelsen ut av alle proporsjoner.

SANG: Jonas Svensson og Rosenborg-spillerne synger sanger med fansen

— Jeg tror Molde gjør ting langt større enn de er. Vi snakker om fotball og supporterkultur. Det er ikke hat i den forstand Molde mener å si at det er, sa treneren og la til: Vi synger om flere lag og de synger om oss. Jeg synes det er fryktelig hårsårt av Molde.

- Fryktelig hårsårt av Molde

Dette var altså i fjor – da Rosenborg ble seriemestere på Marienlyst og feiret gullet etter seieren mot Haugesund på Lerkendal.

Hamréns sigar

Forrige gang trønderne vant seriegullet i Molde – var i 2009. Da vant trønderne 2-0 mot et Molde-lag som den gang havnet på andreplass. 13 poeng bak Rosenborg. Steffen Iversen og Trond Olsen (via Knut Dørum Lillebakk) scoret trøndernes mål og feiringen i Molde var i gang.

SEIERSPUFF: Erik Hamrén feiret gullet i 2009 med en sigar

Det var også da Erik Hamrén brøt røykeloven og fyrte opp en feit sigar etter kampen.

Når gullet smaker som best

Hamrén har vært på Lerkendal i høst for å besøke gamle venner. Historien kan gjenta seg – bare at det er Kåre Ingebrigtsen og hans mannskap som igjen kan sikre gullet på fiendens territorium og det ryktes at Hamrén har fikset en «gull-sigar» til Ingebrigtsen.

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde27165664362853
3Viking2814685346748
4Kristiansund28144103740-346
5Lillestrøm2813694437745
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Viking bakpå etter god periode

 2. Oilers på tabelltopp etter seier i toppkamp

 3. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

 4. – Hæ, er den laget av pepperkake?

 5. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

 6. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England