Verdens dyreste fotballspiller klar for Manchester United: - Jeg vil vinne titler

Paul Pogbas overgang bekreftet i natt.

Paul Pogba har signert for Manchester United.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Paul Pogba føler han har noe ugjort i Manchester United, klubben han forlot i 2012. «De røde djevlene» bekreftet rekordovergangen natt til tirsdag.

– Jeg har ikke ord. Det kjennes som om jeg har kommet hjem igjen, jeg har bare vært på en lang ferie. Jeg er så glad nå. Dette er en utrolig følelse, sier Pogba i et intervju påUnitedsnettsted.

Den 23 år gamle midtbanespilleren er klar på hvorfor han har valgt å dra tilbake til United fra Juventus.

– Jeg tror det er skjebnen. Min mor sa til meg at jeg én dag skulle komme tilbake. Det er en stor utfordring. Å komme tilbake der jeg vokste opp, der jeg startet. Jeg har noe ugjort her. Det har jeg kommet for å avslutte , sier Pogba, som har skrevet under på en femårskontrakt.

Dyrt kjøp

United har ikke opplyst noe rundt overgangssummen, men britiske medier melder at Pogba koster Manchester-laget rundt 1,1 milliarder kroner. Dermed overtar han tronen som verdens dyreste spiller fra Real Madrids Gareth Bale. Den tidligere Tottenham-spilleren kostet spanjolene 963 millioner i 2013.

I Pogba-intervjuet spør intervjueren hvordan det føles å være verdens dyreste spiller.

Paul Pogba forlot Manchester United for noen år siden, bare for å vende tilbake til Old Trafford.

– Jeg tenker bare på det som skjer på banen. Jeg vil være en av de beste, jeg vil vinne titler. Det er derfor jeg kom hit. Jeg vet at denne klubben må vinne titler, store titler. Det er det jeg konsentrerer meg om. Jeg er klar for å komme i gang, svarer Pogba.Han beretter videre om sine sterke følelser for sin nye – og gamle – klubb.

– United har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt, sier Pogba, som også passer på å takke Juventus etter overgangen.

– Takk til Juventus og alle i og rundt klubben. Et farvel betyr ingenting, det er tiden vi hadde sammen som betyr noe, skriver han på Twitter.

Pogba fikk 128 kamper og scoret 28 mål for den italienske storklubben.

Les også

United bekrefter: Pogba blir United-spiller

Fornøyd Mourinho

Pogba er Uniteds fjerde signering i sommerens overgangsvindu. Tidligere har Eric Bailly (Villarreal), Henrikh Mkhitaryan (Dortmund) og Zlatan Ibrahimovic (gratis fra Paris Saint-Germain) ankommet Manchester, til manager José Mourinhos store glede.

– Han har muligheten til å være hjertet i dette laget det neste tiåret. Paul er en av verdens beste spillere, han kommer til å være en nøkkelspiller i laget jeg skal bygge her. Han er rask, sterk, scorer mål og leser spillet bedre enn mange spillere som er eldre enn ham, sier en fornøyd Mourinho om overgangen.

Portugiseren har antydet at United nå har gjort seg ferdig med sommerhandelen, men har også uttalt at nye fjes kan komme inn hvis andre forsvinner. Britiske medier melder at spillere som Juan Mata, Marcos Rojo og Daley Blind har en usikker United-framtid under Mourinho. Bastian Schweinsteiger er helt ute i kulden. Den tyske veteranen virker ikke å ha en framtid i Manchester, spesielt etter Pogbas ankomst. (©NTB)

Dette er tidenes fem dyreste spillerkjøp:

1. Paul Pogba 1100 millioner kroner

2. Gareth Bale (Tottenham — Real Madrid) 963 millioner kroner

3. Cristiano Ronaldo (Manchester United - Real Madrid) 937 millioner kroner

4. Gonzalo Higuain (Napoli - Juventus) 843 millioner kroner

5. Luis Suárez (Liverpool - Barcelona) 840 millioner kroner

(©NTB)

Publisert: