Pappaens brutale beskjed til Henrik: - Du burde ikke vært i OL

Skadene til Henrik Ingebrigtsen hemmer ham så mye at faren Gjert mener sønnen ikke har noe i et OL å gjøre.

Henrik Ingebrigtsen (t.v) har fått klar beskjed fra far og trener Gjert at han ikke har noe i Rio-OL å gjøre når skadene hemmer ham så mye. - Men jeg kan bare ikke legge med ned, da har jeg tapt. Det er ikke min stil, sier 25-åringen. Her er han og broren Filip i den olympiske utøverlandsbyen. Begge skal i aksjon på 1500 meter tirsdag.
  • Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

RIO DE JANEIRO: — Virkeligheten begynner å sige inn over Henrik nå, det burde den gjort for lenge siden. Jeg ser at han lider. Skadene er veldig ødeleggende. Det gjør vondt for meg å se smertene hans, sier Gjert Ingebrigtsen.

Aftenbladet treffer familien med Filip og Henrik i spissen i den olympiske landsbyen. De ankom Rio tirsdag morgen og har fått den lange flyturen ut av beina. Regnet høljer ned fra himmelen, men det har familien ingenting i mot.

Det er helt andre ting som bekymrer. Skadene til Henrik Ingebrigtsen.

Les også

Velkommen til Rio, Team Ingebrigtsen. Dere har vært savnet – Helene Skjeggestad

Skal opereres etter OL

Normalt er 25-åringen fra Lura offensiv. Veldig offensiv. Han ser ingen begrensninger. Selvtilliten har alltid vært hans varemerke. Nå lyser fortvilelsen i ansiktet hans.

— Jeg har det ganske vondt og må bruke hodet de neste dagene for at det ikke skal bli verre. Jeg har dessverre ingen godfølelse, sier han.

Helt siden februar i år har han slitt med en strekkskade i låret og en tå hvor hovedleddet er ødelagt. Det har medført at han ikke har fått trene riktig med skikkelig kvalitet. I NM på Askøy for halvannen uke siden løp han med joggesko for å holde unna smertene piggskoene gir ham.

Han skal snart operere, men først skal han løpe det som har vært det store målet de fire siste årene: tirsdagens kvalifisering på 1500 meter i Rio.

Les også

Skjerahaug flytter til Oslo og satser mot nytt OL

Sjanseløs på finale

Selv sier Henrik Ingebrigtsen at en semifinale vil være å overprestere slik situasjonen er. En finale ser han på som helt uoppnåelig. Det sier altså mannen som ble nummer fem i finalen på 1500 meter i London-OL i 2012. — Jeg skal innrømme at jeg er litt fortvilet og frustrert. Det var ikke slik jeg hadde sett for meg at denne sesongen skulle bli. Jeg hadde håpet å gjøre det veldig bra i år, så har jeg fått dette midt i ansiktet. Men noe er selvforskyldt, jeg har vært for giret på å gjøre alt best mulig, forklarer Henrik Ingebrigtsen.

Én ting er at han ikke får trent skikkelig, og at det gjør skikkelig vondt både under treningen og etterpå. Med bare to dager mellom kvalifiseringen og semifinalen i Rio, ser ikke Gjert Ingebrigtsen hvordan sønnen i det hele tatt skal komme seg på beina dersom han avanserer fra forsøksheatet.

— Burde ikke vært her

Gjert Ingebrigtsen understreker at de ønsker å delta i et OL for å prestere. Han mener sønnen ikke er i stand til det nå, og at det er et under at Henrik i det hele tatt har kommet seg til Rio.

Men der hadde ikke Henrik Ingebrigtsen vært dersom faren hadde fått viljen sin. Han sier rett ut at det har vært noen voldsomme diskusjoner mellom ham og sønnen den seneste tiden.

— Jeg ser hvilke smerter han sliter med i fotsålen og i beinet. Henrik burde ikke vært her. Han burde stukket fingeren i jorden. Det er ikke heldig å ha det så vondt, understreker faren og treneren.

— Men Henrik er et ekstremt konkurransemenneske. Han aksepterer ikke at han er skadet, legger Gjert Ingebrigtsen til.

Les også

Roerne holdes på pinebenken - uvær skaper trøbbel

Nekter å gi seg

I RIO: Stig Nilssen.

Selv innser Henrik Ingebrigtsen at han ikke klarer å yte maksimalt. Det vonde bestemmer for mye. Han sier at lillebroren Filip (23) har most ham på hver eneste trening siden februar. Det er han ikke vant til. Derfor har han også vurdert å kaste inn håndkleet, men ikke klart det.— Jeg kan bare ikke legge meg ned, da har jeg tapt. Selv om pappa annenhver uke har sagt at jeg bør gjøre det, var det ikke aktuelt for meg å ligge på sofaen under OL. Det er ikke min stil. Derfor har jeg bestemt meg for å gi alt jeg klarer, sier Henrik Ingebrigtsen og smiler.

Publisert:
  1. OL

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

  3. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

  4. – Det blir litt mykje, NRK. Litt nærsynt

  5. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

  6. Alle nye henvendelser fra tidligere barnevernsbarn skal besvares med et tilbud om et møte