Oljearbeideren om NHL: - Du vil alltid ha mer. Derfor er jeg ikke mett.

Philippe Cornet (25) dominerte i canadisk juniorhockey og NHL-debuterte med målgivende pasning for Edmonton Oilers i 2012. Så hvorfor er han nå i Stavanger?

Publisert: Publisert:

Når Philippe Cornet debuterer i DNB Arena torsdag kveld, blir han den første noensinne til å spille for Oilers både i Canada og Norge. Foto: Kristian Oftedal Kvendseth

 • Kristian Oftedal Kvendseth
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Lagkameratene heter ikke lenger Taylor Hall og Jordan Eberle. Presset fra omgivelsene er heller ikke like stort.

Men selv om vi befinner oss langt fra Rexall Place i Edmonton med 17.000 tilskuere på tribunen og hockeyhistorie i hver eneste centimeter av arenaen, er det fortsatt spesielt å skulle debutere for en ny klubb.

Les også

Se de første klippene fra sesong to av Vålerengas hockey-reality

Derfor er det en spent Philippe Cornet som snakker med Aftenbladet denne onsdagen i DNB Arena.

— Jeg har ikke spilt en skikkelig kamp siden mai. Men jeg vil bidra på direkten. Jeg håper jeg ikke trenger tid til å tilvenne meg. Det bør gå kjapt. Jeg begynner jo å bli en rutinert mann, sier 25-åringen med et vennlig smil.

Thoresen ville ha en lojal arbeidsmaskin:

Les også

- Jeg ba om at vi ikke hentet en diva. Det tror jeg vi klarte

To kamper fikk han for Edmonton Oilers. To kamper til å vise at han hadde det som skulle til for å spille i verdens beste og tøffeste hockeyliga. Det gikk bare nesten. Derfor sitter han her nå, fortsatt i en Oilers-garderobe, men likevel milevis unna Wayne Gretzky Drive og Stanley Cup. Nå handler det om seriegull og byttefest for Philippe Cornet. Men aller først skal han debutere mot Frisk Asker.

Les også

Cornet klar for Oilers mot Frisk Asker

Nordamerikansk rekke

Det er lov å ha store forventninger. Talentet er udiskutabelt. Slik det var det før alle timene på islagte vintervann i Quebec i barndommen, før de timeslange bussturene i den nådeløse, canadiske juniorhockeyen, før alle scoringene med NHL-speidere på tribunen, før draften i 2008, før det gode spillet i farmerligaen, før Philippe Cornet fikk sjansen alle drømmer om og debuterte i verdens tøffeste hockeyliga for tre og et halvt år siden.

For den nye Oilers-spilleren handler det nå om å venne seg til et nytt liv i en ny liga på et nytt kontinent. I rekke med Josh Soares og Dan Kissel skal Philippe Cornet vise at han fortsatt er sulten. Han skal vise at det er mulig å ta med seg NHL-erfaring og jobbe hardt selv om vi snakker norsk eliteserie og bortekamper på Kongsvinger. Oilers-historien har vist at akkurat det ikke er noen selvfølge.

— Alle vennene mine sier, Philippe, du kom i hvert fall til NHL. Du har spilt der. Men det er vanskelig. Når du har spilt én kamp, vil du spille mer. Du vil alltid ha mer. Derfor er jeg ikke mett. Drømmen vil alltid være der. Men nå vil jeg bare spille bra for Stavanger Oilers, sier han.

Vil satse i Europa

For alle gutter som vokser opp i Canada er den store drømmen å bli god nok for NHL. Det ble kanskje aldri spill for favorittlaget Montreal Canadiens, men Cornet tilhører likevel en eksklusiv gruppe spillere som har spilt og levert poeng i verdens beste hockeyliga. Det ble riktignok bare to kamper og én målgivende pasning, men det nordamerikanske systemet er brutalt. Politikk spiller også inn på avgjørelsene når spillere flyttes mellom de ulike ligaene.

Cornet var blant spillerne som stadig ble presset nedover. Etter debuten for Edmonton, ble de tre strake sesonger i AHL. Til slutt fikk han nok av de lange reisene og slitet i farmerligaen. En ting er å spille der når NHL-klubben tror på deg. Noe helt annet er det når du opplever å bli oversett. Europa blir løsningen for mange.

— Vi er veldig glade for å ha ham her. Han har sett meget solid ut så langt, sier Oilers-trener Petter Thoresen fornøyd.

— Å vinne med Stavanger Oilers er en utfordring jeg ser frem til, understreker Philippe Cornet.

— Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang.

Publisert:

Les også

 1. Her oppfyller NHL-klubben drømmen til alvorlig syke Kai (13)

 2. Her jubler Zucca etter sin beste NHL-start

Mest lest akkurat nå

 1. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

 2. Klatrere sitter fast på fjellhylle

 3. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 4. 200 kilo poteter, 200 kilo skinke, 14 bokser eplemos og drøye 50 kilo mel går med når det skal lages komlemiddag i USA

 5. Politiet fant turgåer som hadde gått seg vill

 6. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

 1. Ishockey
 2. Stavanger Oilers