«I motsetning til Premier League, føler jeg at jeg kommer nærmere klubben»

SUPPORTER: Endelig er en ny eliteseriesesong her igjen.

SEIER: Rosenborg slo Odd i Abrahallen onsdag. Foto: Morten Antonsen

 • Therese Togstad Berg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Samtidig som det er verdensmesterskap i skiskyting i Holmenkollen arrangeres første runde i årets Tippeliga. Endelig skal jeg se folk jeg ikke har sett siden siste serierunde i fjor, og ikke minst er det på tide å inngå nye veddemål med Drammensere. Selv om jeg følger Premier League tett, og har vært over ”the sea” jevnlig de siste månedene, gleder jeg meg stort til Tippeligastart. Selv om faktorer som tempo, spillerprofiler, stadioner og atmosfære ikke kan måle seg med de større ligaene, er det noe spesielt med Tippeligaen. I motsetning til Premier League, føler jeg at jeg kommer nærmere spillerne, klubben og andre lags supportere.

Slik er det i alle fall når en holder med en liten klubb som Odd. Jeg føler at vi som er rundt Odd til en hver tid er som en stor familie. Mange avtaler blir avlyst i løpet av en sesong fordi en skal få med seg en fotballkamp. Slik er det ikke bare for meg, men også for de som er i overkant interessert i fotball. Etter hver hjemmekamp har supporterne mulighet til å ta del i et nachspiel-arrangement, et arrangement hvor spillere, trenere og ansatte i klubben får spørsmål fra noen konferansierer. Samtidig har man hvert år før sesongstart et kick-off arrangement som er åpent for alle. Disse arrangementene gir en mulighet til å virkelig komme tett innpå klubben, og forsterker samholdet mellom klubben og supporterne.

Les også

Solskjær før seriestart: – Rosenborg er favoritter

Norge rundt, i år igjen

Therese Togstad Berg, Odd-supporter.

Opplev Norge gjennom Tippeligaen. Det å reise land og strand rundt for laget sitt er ikke så slitsomt som det kanskje høres ut som. Selv om det kan være noen lange og krevende timer i buss, særlig på vei hjem med et tap, er det alt i alt noen fine turer. Mine favoritt borteturer er turene til Molde og Ålesund. Møre og Romsdal har en utrolig flott natur, og enda finere er den i sollys. Mens enkelte supportere velger å innlosjere seg på den nærmeste puben som er åpen, velger andre å dra på utflukt for å se seg rundt. Norge har så mye fint å by på. For eksempel opp på Aksla dersom man befinner seg i Ålesund. Den utsikten man får på toppen når man først har orket å gått opp alle trappetrinnene, er noe av det fineste Norge har å by på. Gledelig er det at Brann og Sogndal igjen er tilbake i det gode selskap. Det er ganske mye lengre til de to klubbene, enn til ”naboklubbene” Mjøndalen og Sandefjord som rykket ned. Men Bergen og Sogndal er fine steder å reise til, så det veier opp.

Les også

Pål André Helland: - Riise frykter meg

Nye turer utenfor Norges grenser

I fjor var vi i Oddrane så heldige å få muligheten til å dra ut til det store utland. Endelig var tiden kommet for å spille kvalifisering til Europa League igjen. Hele fire bortekamper ble det i fjor. Tiraspol, Dublin, Borås og ikke minst Dortmund var steder en kunne dra til og samtidig få med seg Odd spille. I år blir det nye muligheter. Det gjør noe med fellesskapet i supporterklubben. Odds sterke prestasjoner i både inn— og utland har også ført til en stor medlemsøking, og på borteturen til Dortmund (tiltross for tap på hjemmebane i Skien) var det mange Telemarkinger som tok turen ned.

Jeg er veldig klar for seriestart nå. Jeg er også veldig klar for å reise rundt. Håper så mange som mulig tar turen til stadion, og ikke minst blir med på en bortetur i løpet av en sesong. Ta på nok med klær, så ses vi på lørdag!

Les også

 1. Danskene erter RBK for ny «Flo-pasning»- her er RBK-danskens klare svar 

 2. Harmeet Singh klar for Molde - én måned etter at han forlot klubben

 3. RBK-backen hadde liten tro på gulltrener Ingebrigtsen: - Var ikke særlig positiv

Publisert:
 1. Supporter

Mest lest akkurat nå

 1. Da soknepresten måtte slutte mot sin vilje, ble givergleden halvert

 2. To av tre eksperter tror Haaland kan bytte klubb i sommer: – Han sikter mot stjernene

 3. Hvordan er forholdene i ditt favorittskitrekk?

 4. Rogaland er nederst på vaksinestatistikken

 5. Innbrudd i bolig på Hundvåg

 6. – Det betyr mye for oss å holde åpent