Statsministeren og tre statsråder kommer til Arctic Race of Norway

Staten støtter sykkelrittet med 15 millioner kroner årlig.

I 2014: Her er Erna Solberg på Arctic Race of Norway i Tromsø for tre år siden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Når Arctic Race of Norway arrangeres torsdag til søndag denne uken, så vil det være med flere prominente gjester på besøk - ikke minst fra politikken.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) åpner rittet på Engenes i Ibestad torsdag.

Fredag kommer rytterne i mål på Bardufoss flystasjon, der det skal være et spektakulært flyshow.

Der kommer forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) til å være til stede.

SAMFERDSELSMINISTER: Ketil Solvik-Olsen.

Statsministerbesøk

Den tredje etappen går fra Lyngseidet til Finnvikdalen. Da kommer kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til Tromsø. Hun skal også være i byen på søndagens etappe.

Les også

Boasson Hagen og Cavendish dropper Arctic Race of Norway

Og da kommer også statsminister Erna Solberg for å se på Alexander Kristoff & co. på den avsluttende etappen av sykkelrittet.

– Vi er veldig glade for at statsministeren, samferdelsministeren, forsvarsministeren og kulturministeren tar turen til Nord-Norge, sier Knut-Eirik Dybdal til iTromsø.

Det forrige statsministerbesøket under Arctic Race of Norway var nettopp for tre år siden - i Tromsø.

KULTURMINISTER: Linda Hofstad Helleland.

15 mill. årlig

Staten støtter Arctic Race of Norway med 15 millioner kroner årlig. Midlene kanaliseres gjennom Finnmark, Troms og Nordland fylkeskommune.

– Vi skaper noe som har betydning for ikke bare Nord-Norge, men for hele landet, sier Dybdal.

I fjor ble Arctic Race of Norway vist i 180 land. I år er det 190 land som skal vise rittet. Analyseselskapet Repucom kalkulerte etter fjorårets ritt at denne reklameverdien på TV var verdt 231 millioner kroner.

– Skal man kunne få bidrag og være med å løfte ting, så må man også vise at man gir noe tilbake. Dette lager vi rapporter og analyser på hvert eneste år, sier rittsjefen.

Les også

Åpner for Arctic Race-retur til Tromsø om allerede ett år

Da Dybdal & co. startet rittet, var det de tre nordligste fylkeskommunene som bidro med viktig pengestøtte, mens de siste årene har det altså vært staten som har overtatt.

– Hadde det ikke vært for fylkeskommunene som trodde på dette i starten, så er jeg ganske sikker at vi aldri hadde fått dette som en post på statsbudsjettet, sier Dybdal.

I starten var det ikke så lett å få gjennomslag for Arctic Race of Norway hos regjering og storting.

– Det var litt slik: «Skal du bruke 15 millioner og så vet du egentlig hva du skal bruke det på». For å være helt ærlig visste ikke jeg heller det. Jeg visste hvor vi ville og det ble jo en suksess, som Nord-Norge i fellesskap bidro til. Det er godt at regjeringen vil være med på å løfte frem ting som ikke kun har betydning for et sted, men for hele landet, sier Knut-Eirik Dybdal.

Publisert: