Hevder Everton vil snappe opp Mourinho foran nesen på United

Troverdig engelsk avis skriver at Everton vil utnytte Manchester Uniteds nøling.

ETTERTRAKTET: José Mourinho skal være ønsket av både Manchester United og Everton.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Mens spekulasjonene om Louis van Gaals fremtid i Manchester United fortsatt går, er det en ting som virker stadig mer sikkert: Dersom nederlenderen er ferdig etter denne sesongen, er tidligere Chelsea-manager José Mourinho storfavoritt til å overta jobben.

Men ryktene som har svirret gjennom hele våren ser ikke ut til å ta slutt helt ennå. United-direktør Ed Woodward skal ha bedt Mourinho om å vente til sommeren med å bestemme seg hvilken klubb han skal lede neste sesong. Den utsettelsen vil Everton benytte seg av for å overbevise Mourinho om å velge dem i stedet for de Røde Djevlene, skriver The Times.

Roberto Martínez fikk sparken i Everton torsdag og klubben skal allerede ha vært i kontakt med både Mourinhos representanter og portugiseren selv for å foreslå Liverpool-klubben som hans neste stoppested.

Les også

Britisk avis: - Manchester United leder kampen om Zlatan

Tvilsomt

The Times har vært i kontakt med nære venner av Mourinho, som sier at det er tvilsomt at Everton lykkes i jakten på 53-åringen. Dersom Mourinho glipper, skal Southampton-manager Ronald Koeman være nestemann de vil prøve seg på. Koeman er ettertraktet etter suksessen han har opplevd siden han kom til England i 2014, men Southampton vil neppe gi slipp på nederlenderen enkelt og vil ifølge The Guardian gå inn i kontraktsforhandlinger med en gang sesongen er over.

— Jeg skjønner at klubben er bekymret for fremtiden og at de ønsker å vite om manageren vil bli i klubben i årene fremover. Jeg synes det er et bra tidspunkt å prate om det i neste uke, så får vi se hva som skjer. Det er mulig jeg skriver under på en ny kontrakt til uka, men det avhenger av samtalene, sier Koeman, som har kontrakt frem til neste sommer.

Daily Mail hevder å vite at Koeman ønsker å bli i Southampton på grunn av lojaliteten klubben har vist til ham og hans gode forhold med utviklingssjef Les Reed.

Les også

Zlatans PSG-avskjed: Ble hyllet, satte scoringsrekord og forlot banen som en legende

— Tilbake i juli

Tidligere i uken ble Mourinho spurt om fremtiden og om en ny managerjobb frister.

— Selvsagt savner jeg det. I juli er jeg tilbake. Vi er i mai, så mai til juli er ingenting. Jeg nyter livet med familien min, men i juli er jeg tilbake, svarte Mourinho, som ønsker å ha skrevet under for en ny klubb innen 31. juni.

Han var imidlertid ordknapp angående interessen fra Manchester United.

— Jeg vet ikke noe om det, sa han.

Publisert: