Kåring: Her er de beste draktene i 2015

Ikke alle vil like drakten jeg kårer som vinner.

spain-euro-2016-away-kit-14.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

På slutten av 2015 er det på tide å se tilbake og trekke ut noe av det beste med året. Derfor har jeg satt opp min svært subjektive liste over det jeg mener var de fem beste draktene som ble lansert.

Konkurransen har vært tøf, for det er mye fine drakter for tiden. Det legges ned mye ressurser i draktdesign, og det virker også som produsentene har sett verdien i å lage unike design til så mange lag som mulig.

Mot slutten av året var det Adidas’ lansering av nye landslagsdrakter som tok mye oppmerksomhet — mest på godt, litt på vondt. Et godt eksempel er Tyskland, som presenterte en flott, klasisk førstedrakt, mens andredrakten var ganske så forferdelig.

Det mest spennende å se fram mot i 2016 er Nikes lansering av sine nye landslagsdrakter. Retningen de tar, vil nok bestemme mye om hvordan Nikes drakter vil se ut i tiden framover.

Så her er kåringen:

Bayern München førstedrakt.

5. Bayern München førstedrakt Bayern overrasket med mørkerød krage og mørkerøde striper til den røde drakten. Det fungerte som bare det, og drakten fikk et klart retro-preg. Jeg er spent på om neste sesongs drakt vil ha stripene ned langs sidene, slik de fleste landslagene til Adidas har nå. Videreføres de mørkerøde stripene, vil det bli en skikkelig flott drakt.

Belgia førstedrakt.

4. Belgia førstedrakt Jeg ble svært spent og overrasket da jeg så at Adidas planla å flytte de tre stripene dra skuldrene og til sidene. Branding-messig er det et modig grep, men draktene blir i hvert fall finere og renere. Designet av Belgias drakt er svært vellykket, ikke minst fordi alle de tre fargene i flagget får lov til å skinne.

Sporting Kansas City tredjedrakt.

3. Sporting Kansas City tredjedrakt Jeg liker veldig godt drakter som har en nedtonet stil, men som likevel oser av klasse. Kansas City er en av MLS-klubbene som har hatt høyest kvalitet på sine drakter de siste årene, og heller ikke denne skuffer. Sølvdetaljene og argyle-designet gjør dette til en stillig og flott drakt.

West Ham førstedrakt.

2. West Ham førstedrakt West Ham feirer siste sesong på Boleyn Ground med en klassiker av en drakt som supporterne deres kommer til å ha på seg i flere år framover. Dette er en skikkelig retrodrakt, men gjort med en moderne vri. Det går knapt an å gjøre det bedre.

Spania andredrakt.

1. Spania andredrakt Aj aj aj! 10 av 10! Klassiker! Jeg merket det med en gang jeg så denne drakten, at dette var noe helt spesielt. Ikke alle vil like den, grafiske mønstere er det delte meninger om. Jeg synes alt stemmer her, dette er en drakt som oser lidenskap, og som med sine nedtonede logoer og striper ned langs sidene lar mønsteret snakke for seg selv. Det eneste som er synd med denne drakten, er at den sjelden kommer til å brukes i kamp. Årets drakt 2015!

Her kan du lese om tidenes styggeste drakter: Her er det mye som skjærer i øynene

Hvilken drakt synes du var finest? Stem her!

HVA SYNES DU?

Publisert: