«Mesternes Mester»-Siri: – Sorry, jeg velger håndballgutta

Lørdag kveld må håndballgutta konkurrere med to av Norges mest populære TV-program.

Selv om hun var deltaker i «Mesternes Mester», velger Siri Eftedal Seland (49) å se håndballguttas kamp direkte lørdag kveld.
 • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Ja, huff, sier Siri Eftedal Seland da Aftenposten minner henne på TV-konflikten.

Lørdag skal det norske herrelandslaget i håndball kjempe mot vertsnasjonen Polen i EM klokken 20.30. På banen møter Norge et polsk hjemmelag proppfulle av selvtillit. På tribunen ventes det stinn brakke og 15.000 feststemte polske supportere. Og i de norske hjem utkjempes det en knallhard kamp om TV-seerne.

 • En kvart million fulgte håndballbragden mot Kroatia

1,5 millioner så «Mesternes Mester» og «Hver gang vi møtes»

Fra klokken 19.55 til 20.55 sendes nemlig et av NRKs aller mest sette program: «Mesternes Mester», og i det samme tidsrommet vises også «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Joakim Hykkerud (midten) og de andre landslagsspillerne har trent i Tauron Arena i Krakow i forkant av lørdagens kamp mot verstnasjonen Polen.

Forrige helg samlet disse to programmene over halvannen million seere. Til sammenligning hadde den TV 3-sendte kampen mellom Kroatia og Norge fra håndball-EMs første helg i snitt 225.000 seere.– Det er irriterer meg at det likt, sier Eftedal Seland.

«Mesternes Mester»: – Er ikke i tvil

Hun er allerede ute av «Mesternes Mester», men følger selvfølgelig med på hvert eneste program. Men hva velger den tidligere landslagsspilleren i håndball å gjøre, nå som håndballgutta spiller samtidig?

– Vet du hva, det er ingen tvil. Jeg tar opp «Mesternes Mester» og ser håndballkampen direkte. Sorry til de åtte som er igjen (i «Mesternes Mester», journ.anm), sier Siri Eftedal Seland – og skyter kjapt inn:

Siri Eftedal spilte for det norske landslaget i løpet av sin aktive håndballkarrière. Her er hun i aksjon mot Østterike i 1993.

– Men jeg skal se programmet etterpå, altså. – Hva anbefaler du andre folk å velge?

– Folk må bare følge hjertet sitt. Jeg håper jo at «Mesternes Mester» også får opp mot én million seere, men NRK får nok litt kamp av håndballgutta.

TV 3: – Håper seerne vil bryte det vante seermønsteret

Pressesjef i MTG Norge, som eier TV 3, Line Vee Hanum, forteller at kanalen er storfornøyd med seertallene fra håndball-EM så langt, men at hun selvfølgelig er klar over at lørdag klokken 20.30 ikke er ideelt tidspunkt med tanke på konkurransen fra andre TV-kanaler.

– Konkurransen i prime time på lørdager er alltid hard, det er vi selvsagt klar over, men vi håper at håndballguttas suksess i dette mesterskapet vil friste seerne til å bryte det vante seermønsteret denne lørdagen, sier Line Vee Hanum.

–Tatt i betraktning at Norges første kamper i Håndball-EM har gitt TV3 den beste januardagen andelsmessig siden 2010 og de høyeste seertallene siden 2013, så vil vi tro at Norges fjerde kamp i mesterskapet vil gi god uttelling for seertallene på TV3 – og ikke minst gi norske seere spennende underholdning denne helgen.

Disse sakene har mange lest denne uken:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:

Les også

 1. - Kantspillerne skyter ikke hardest, men best

 2. Nå skal Kronprinsen lære av idretten

 3. Frankrike-stjernen advarer: - Se opp, Norge!

 4. «Kringla» - skuddet EM-gutta ikke kan

Publisert:
 1. Håndball
 2. Herrelandslaget fotball
 3. Herrelandslaget håndball

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 2. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 3. Usikker på munnbind-rutinen? Du er ikke alene! Her er fasit

 4. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

 5. Viking-veteranen skal hylles: – Han har betydd utrolig mye

 6. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt