Northug sier nei til Birken. Arrangøren: - Veldig synd

Det blir ingen superduell mellom Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug i Birkebeinerrennet.

STILLER IKKE OPP: Ifølge trener Stig Rune Kveen (til venstre) er det uaktuelt for Petter Northug å gå helgas Birkebeinerrenn.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Etter at han ble vraket fra helgas verdenscupavslutning i Canada er det blitt spekulert i om Petter Northug vil stille opp i Birkebeinerrennet i helga.

Les også

Einarsson om Birken-klare Sundby: – Han vil nok hevne seg

Skistjernens trener Stig Rune Kveen svarer kontant «nei» på Adresseavisens spørsmål om det er aktuelt.

SATSER PÅ BIRKEN: Ove Aunli (til venstre), Berit Aunli og John Northug har brukt flere måneder på å forberede seg til Birkebeinerrennet.

– Veldig synd

Dermed blir det ikke noe oppgjør mellom Northug og Johnsrud Sundby, som har bestemt seg for å gå det 54 kilometer lange skirennet fra Rena til Lillehammer.

- Det er veldig synd, men han er hjertelig velkommen ved en senere anledning, sier informasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birkebeinerrennet til Adresseavisen om Petter Northugs avvisende holdning.

Hun forteller at 31-åringen er invitert, men at arrangøren ikke har fått noe svar. Skistjernens pappa John Northug satser tungt på årets Birkebeinerrenn, der han skal konkurrere mot kompisen Ove Aunli.

Les også

Bruker 300.000 kr. for å komme i Birken-form

Sterkt startfelt

- I og med at John skulle gå så tenkte vi kanskje at også sønnen ville stille opp, sier Bolstad.

Selv om Petter Northug, som har gjennomført en svært skuffende sesong, ikke stiller til start, er det ventet knallgod deltagelse i årets Birkebeinerrenn. I tillegg til de mest kjente langløperne og Johnsrud Sundby har Eirik Brandsdal, Johan Olsson og Justyna Kowalczyk meldt sin ankomst.

Les også

Deltagerne rømmer Birken, mens billettene til Vasaloppet blir revet bort: - Det går på kultur

- Det er spådd kjempevær. Nå ser det ut som det blir 15 minusgrader natt til lørdag. Deltagerne vil oppleve panserspor hele dagen, slik det ser ut nå. Det betyr rekordføre, sier informasjonssjefen.

Publisert: