Advarer etter Bjørgen-comeback: – Kan utklasse resten av verden hele sesongen

Med sønnen Marius som tilskuer leverte Marit Bjørgen et perfekt comeback. Men både samboer og lagvenninner advarer: Hun har mer på lager.

SUPER-COMEBACK: Marit Bjørgen ble hyllet av tilskuerne på Beitostølen etter seieren på 10 kilometer fristil.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BEITOSTØLEN: — Marit er kapabel til å utklasse resten av verden hele sesongen, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Med lille Marius i armkroken forlot Marit Bjørgen skistadion en snau time etter seieren på Beitostølen.

Hun brukte god tid, stoppet opp for å skrive autografer og stilte opp på «selfies». Alle fikk sitt.

603 dager etter at hun gikk sitt siste skirenn var Marit Bjørgen endelig tilbake. En sterk avslutning sikret seieren i fristilsrennet på Beitostølen, drøyt 11 sekunder foran Heidi Weng.

Forskjellen denne gangen var lille Marius på 10 måneder. Sammen med pappa Fred Børre og tante Sissel så han mamma Marit gå sitt første skirenn siden mars 2015.

Les også

Marit Bjørgen tok seieren i sitt comeback: - Det er kanskje mamma-effekten

Mer avslappet enn tidligere

BEST: Marit Bjørgen vant comeback-rennet på Beitostølen. Etterpå fikk hun besøk av sønnen Marius i pressesonen.

— Jeg er helt sikker på at hun har mye mer inne, fastslo Fred Børre Lundberg mens han så samboeren klyve opp på seierspallens øverste trinn under premieseremonien.- Hun er mye mer avslappet etter at junior kom til. Jeg merket en forskjell på det i dag. Det er viktig for henne å gå skirenn, men det er noe annet som er viktigere. Det står ikke og faller på om hun vinner det skirennet eller ikke. Når hun er i den fasen av karrièren som hun er i nå, tror jeg det er helt greit.

Natta før comebackrennet sov de på hvert sitt rom. Marit Bjørgen på ett, sønnen og samboeren på et annet. Klokken 07.30 våknet en uthvilt skidronning da vekkerklokken ringte.

Deretter var det mating og bleieskift, før hun klokken 09.12 satte seg i bilen med retning skistadion.

— Jeg er mye mer avslappet enn tidligere. Det kriblet litt da jeg kom på stadion og testet ski. Da kjente jeg det litt. Ellers har jeg vært veldig avslappet. Jeg våknet, skiftet bleier og matet Marius. Det ble et litt annet fokus, jeg hadde ikke bare et skirenn å tenke på.

Hyllet samboeren

Hun takket samboer Fred Børre etter seieren.

— Han har vært enestående. Det har vært tøft i perioder, men han har klart å motivere meg. Han har tatt seg av Marius, slik at jeg har fått trent og sovet.

- Har du tenkt underveis at du har ønsket å være mamma og bare det?

— Ja, jeg har vært der noen ganger. Det har vært tøft, jeg har vært sliten i perioder. Og så har jeg hatt gode økter. Fred har motivert meg. Når jeg har gått ut i regnet for å trene, har han sagt: «Du er ikke ferdig ennå».

Lundberg, selv verdensmester og OL-vinner i kombinert, mener mammarollen har gjort henne mer avslappet.

— Det er ikke sånn at hun går på nåler. Hun er nervøs, men kall det fattet. Hun har kontroll på nervøsiteten. Jeg tror det var viktig for henne å ha fått Marius. Han er mye viktigere enn skirennet. Det er lettere å takle dårlige skirenn.

- Hvor imponert er du over at hun kommer tilbake og vinner på første forsøk?

— Jeg har sluttet å la meg imponere over den dama. Hun er solid i alt hun gjør. Da hun bestemte seg for å gjøre comeback var jeg sikker på at hun skulle fikse det.

Imponerte lagvenninner

Samboeren mener Bjørgen har mye å gå på. Det mener også lagvenninnene.

— Jeg har sett i sommer og høst at hun stadig har tatt steg mot den gamle Bjørgen. Marit er i stand til å utklasse resten av verden hele denne sesongen, sa Ingvild Flugstad Østberg.

— Det er tydeligvis mulig å være 36 år, bli gravid og komme tilbake og vinne. Det er jo positivt for oss andre, smilte Heidi Weng.

Kommende helg er det verdenscupstart i Kuusamo. Men da blir Marius hjemme i Oslo.

— Det blir første gang jeg blir borte fra ham over lengre tid. Men så lenge jeg har fokus på andre ting tror jeg det kommer til å gå bra. Og så vet jeg at han har det bra sammen med pappa.

Verdenseliten er herved advart: Marit Bjørgen er tilbake.

  • Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: Her er kravene til Høgmos etterfølger:
Publisert: