Molde rundspilte Strømsgodset og sikret seriemesterskapet

Molde kjørte over Strømsgodset med 4-0 i eliteserien i fotball søndag. Etter målfesten kunne feiringen av klubbens første seriemesterskap siden 2014 starte.

Moldes Magnus Wolff Eikrem (t.v) gratulerer Ohi Omoijuanfo med 1-0-målet i eliteseriekampen mot Strømsgodset søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Molde-Strømsgodset 4–0

Molde var klare for fest søndag, og spillerne i romsdalsklubben gjorde jobben i hjemmemøtet med Strømsgodset. To scoringer av Leke James, samt én av Ohi Omoijuanfo og Magnus Wolff Eikrem, sørget for tre helenkle poeng.

Seieren betyr at mannskapet til Erling Moe har 11 poengs luke til serietoer Bodø/Glimt på toppen av tabellen. Det kan ikke sistnevnte innhente, selv med seier borte mot Rosenborg senere søndag.

Seriemesterskapet er Moldes fjerde. De foregående kom i 2011, 2012 og 2014.

Les også

«Det var bare to romsdalinger på banen i gullkampen. Men på benken satt tre lokale helter som skal ha en stor del av æren for suksessen.»

Les også

Her er Solskjærs hyllest til Moldes gullvinnere

Ohi-fulltreffer

Ohi Omoijuanfo har vært en målgarantist for Molde denne sesongen, og den tidligere Stabæk-spilleren fornektet seg heller ikke søndag. 19 minutter var spilt da 25-åringen satte inn 1-0 etter strålende angrepsspill fra hjemmelaget.

Joakim Aursnes og Magnus Wolff Eikrem kombinerte fint i forkant, og avslutningen til Omoijuanfo var det heller ikke mye å utsette på.

Scoringen var Molde-profilens 15. for sesongen i eliteserien. Foran seg på toppscorerlista har han kun Odds Torgeir Børven. Han står med 20 fulltreffere.

Magnus Wolff Eikrem var ikke overraskende involvert i mye av det Molde foretok seg søndag, og etter en snau halvtime var han nær ved å doble hjemmelagets ledelse. Ballen smalt imidlertid i stolpen.

Les også

Ustoppelige Liverpool valset over Manchester City

Les også

Målmaskinen Haaland scoret tre i toppkamp

Nedrykksdrama

Wolff Eikrem skulle samtidig få scoringen sin like etter. 34 minutter var spilt da midtbanespilleren fikk stå helt alene etter forarbeid av Eirik Hestad. Ballen føk inn i det lengste hjørnet etter avslutningen som fulgte.

Deretter inntok og overtok Leke James scenen. Først satte spissen inn 3-0 med hodet etter at Etzaz Hussein hadde truffet stolpen først, og deretter stanget samme mann inn 4-0.

Strømsgodset, som kom til Molde med fire strake uavgjortkamper i bagasjen, hadde lite å by på søndag. Det er dårlig nytt i nedrykksstriden.

Les også

Ørjan Nyland debuterte med tap i Premier League

Mannskapet til Henrik Pedersen falt under nedrykksstreken med to runder igjen å spille som følge av at Mjøndalen slo Ranheim 3-1 i kampen mellom lagene som lå i bunnen av eliteserien foran søndagens runde.

Alt tyder på at de to gjenværende rundene blir et nedrykksdrama av de sjeldne. Godset møter Brann borte og Kristiansund hjemme.

Publisert:
  1. Molde FK

Mest lest akkurat nå

  1. Sandnes-mann tiltalt for ulov­lig handel med 2,4 tonn konge­krabber

  2. Den tidligere fotball­proffen kjører ti timer for å se datteren spille for Sand­viken

  3. – Alec Baldwins skyte­ulykke kunne ikke skjedd på et europeisk film­sett

  4. Meteorologen med oppløftende beskjed før gjen­åpnings­festen i Sandnes

  5. Reagerer på «urett­fer­dige» regler: – Veldig merkelig

  6. Se hvor mye det har snødd i Sirdal