Åsane maktet ikke å bryte forbannelsen: – Det gjør vondt i sjelen

– Vi tok ut feil lag i dag, sier Åsanes trener til Bergens Tidende.

Åsane-trener Morten Røssland var oppgitt etter å nok en gang ha tapt for Ranheim.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Før lørdagens oppgjør sto Åsane med ni kamper på rad (!) uten seier mot Ranheim. Sist gang laget fra Bergen nord slo trønderne, var i cupen i 2015 – over seks år siden.

Lørdag ettermiddag gikk de på sitt tiende poengtap mot blåtrøyene. Åsane har tapt de fem siste hjemmekampene mot Ranheim.

– Vi serverte dem seieren. I dag kunne vi tapt mer enn 3–1 dersom Ranheim hadde vært effektive, sier Åsane-trener Morten Røssland til BT like etter kampslutt, og fortsetter:

– I de andre kampene mot Ranheim har vi ikke hatt sjans. Vi ble slaktet mot dem her på Myrdal i fjor. Men på en god dag hadde vi slått dem.

Åsane-kaptein Martin Ueland har vært med på de fleste av de seiersløse kampene mot Ranheim de siste årene, men sliter med å påpeke hva som gjør at oransjetrøyene sliter mot trønderne.

– Det er ganske mange kamper nå, så tilfeldig er det ikke, men det er vanskelig å sette fingeren på, sier Ueland.

– Det var rett og slett ikke godt nok, sa Åsane-kaptein Martin Ueland til BT etter tapet for Ranheim.

– Vi tok ut feil lag

Åsanes hovedtrener peker på personlige feil som grunnen til at det nok en gang ble tap mot Ranheim.

– Det var så unødvendig. Det gjør vondt i sjelen. Vi kan ikke slippe inn sånne mål. Vi gjorde veldig mange rare valg med ballen i dag, og det holder ikke på dette nivået.

– Vi kan nesten kalle det selvmål, slår Røssland fast.

Han forteller at trenerteamet var usikre på hvilket lag de skulle ta ut til lørdagens kamp.

– Vi tok ut feil lag i dag. Vi var usikre på keeperplass, og på back og kant. Vi hadde egentlig satt opp et annet lag, men valgte å falle tilbake på det vante. Der bommet vi, erkjenner 49-åringen.

Forrige helg slo Åsane serieleder HamKam 2–1 på bortebane. Før det sto de med fem kamper på rad uten seier.

Kapteinen synes det er fortvilende å gå på et tap etter det som var en veldig oppløftende kamp mot HamKam.

– Det er veldig fortvilende, og vi har bare oss selv å skylde på i dag. Det var rett og slett ikke godt nok, konstaterer kaptein Ueland.

Håkon Lorentzen er Åsanes toppscorer i OBOS-ligaen i årets sesong med fem scoringer.

Avgjorde kampen etter en time

Kampen startet på verst tenkelig vis for Åsane da Ranheim fikk straffespark. Mads Reginiussen var sikker fra krittmerket. 1–0 til Ranheim etter to minutts spill.

Åsane-back Erlend Hellevik Larsen slo inn fra høyresiden og lagets toppscorer, Håkon Lorentzen, kom først på ballen med en lang tå og satte den i mål. Balanse i regneskapet på Myrdal stadion.

Men etter pause gikk det nok en gang galt for Åsane. Inne i feltet sto Filip Brattbakk alene og angrepsspilleren skled ballen enkelt i mål etter et innlegg fra venstresiden. 2–1 til gjestene.

Og vondt ble til verre for Åsane like etterpå. Etter omtrent en times spill løftet Erik Tønne ballen inn i Åsanes 16-meter. Der sto Ruben Alte helt alene og stanget ballen i en bue over Åsanes sisteskanse.

Ranheim slo Åsane 4–1 i kvalifiseringen til Eliteserien i fjor.

Nedre halvdel for Åsane

Åsane klarte aldri å spille seg inn i kampen igjen etter de to raske Ranheim-scoringene etter pause. Dermed ble resultatet til slutt 1–3 på Myrdal stadion.

Før kampen mot Ranheim, lå Åsane på 6. plass – men lørdagens tap gjør at oransjetrøyene nå ligger på 9. plass og nedre halvdel i OBOS-ligaen.

Neste Åsane-kamp er allerede onsdag. Da reiser de til hovedstaden for å spille mot KFUM Oslo.

Publisert: