NFF: Landslagsspillerne kan reise hjem og ut av landet tross karantene

Selv om fotballandslaget er satt i koronaisolasjon, får spillerne allerede søndag lov til å fly utenlands for å komme seg hjem.

Kristoffer Ajer, Martin Ødegaard, Sander Berge og Erling Braut Haaland kan reise hjem til hvert sitt land allerede søndag. Det til tross for at de er satt i smittekarantene i Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

 • NTB-Bernt Harald Brennevann
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 11 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Det opplyser kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Andersen i Norges Fotballforbund i en tekstmelding til NTB:

«Legeteamet til A-landslaget herrer har hatt kontakt med lokale helsemyndigheter, og de har gitt godkjennelse for utreise. Spilleren som er smittet, blir i isolasjon i Oslo».

I den norske covid-19-forskriften står det at «personer i smittekarantene unntaksvis kan bruke offentlige transport for å komme seg til egnet karantenested».

Slike reiser må godkjennes av kommunelegen. Ifølge NFF har Oslos smittevernoverlege gitt landslaget grønt lys til å reise hjem.

Les også

Romania-kampen avlyses: – Vi er svært skuffet

Les også

NFF jobber med nødlandslag til Østerrike-kamp

Trøbbel etter smitte

Landslagstroppen og støtteapparatet havnet i karantene etter at visekaptein Omar Elabdellaoui fikk påvist koronasmitte før helgen. Det sendte det norske laget ut i en skikkelig skvis.

En time før avgang til Romania lørdag fikk landslaget beskjed om at Helsedirektoratet i et møte med NFF hadde gitt klart uttrykk for at det ville være brudd på forskriften om noen med karanteneplikt dro på jobbreise utenlands.

Partene var uenige i tolkningen av reglene. Etter en kaotisk dag, der også helseminister Bent Høie (H) var på banen, endte det med at Norge ikke reiste. Søndagens planlagte nasjonsligakamp i Bucuresti er avlyst.

Medieansvarlig Svein Graff og Martin Ødegaard utenfor hotellet på Storo lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB

Hjem til ti ulike land

Landslagsspillerne reagerer på at de blir nektet å dra til Romania under kontrollerte former, men får lov til å fly hjem hver for seg rundt om i Europa.

– Nå reiser vi hjem med rutefly i morgen. Det godtar norske myndigheter, samtidig som de sier nei til at vi reiser i karantene atskilt fra alle andre på charterfly til Romania, sa Stefan Johansen, Martin Ødegaard og Joshua King i landslagets kapteinsteam lørdag kveld.

Les også

Romania-kampen kan bli avgjort på loddtrekning: – Er jo ikke lagets feil

Det var 19 utenlandsproffer i Lars Lagerbäcks tropp til kampene mot Romania og Østerrike. Disse skal nå hjem til i alt ti ulike land: England, Skottland, Tyskland, Nederland, Belgia, Danmark, Spania, Italia, Tyrkia og Russland.

Det er uklart hva som skjer med bortekampen mot Østerrike onsdag. NFF har uttalt at de vurderer å sette sammen et «nødlandslag» med spillere som ikke er satt i karantene.

Les også

 1. Høie om landslagets kamper: – Ville begge vært ulovlige i Norge

 2. NFF fikk kontrabeskjed etter grønt lys: – En misforståelse

Publisert:

Korona-viruset

 1. Sundal: - Tror ikke på normal julefeiring

 2. Leger mener korona­utvalg gjør feil vaksine­prioritering

 3. De fikk korona inn på sykehjemmet: – Det var forferdelig, rett og slett

 4. 12 av 15 beboere på én avdeling er smittet

 5. Erna Solberg: – Ikke rom for de store jule­selskapene i år

 6. Innspurt før koronavaksinen kommer til Norge: – Vi jobber som gale

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Fotball
 4. Karantene
 5. Lars Lagerbäck