Manuel Neuer: – Jeg håper ikke Haaland overrasker meg med høyrebeinet

Erling Braut Haaland (20) kan lørdag kveld hindre Bayern-målvakt Manuel Neuer (34) i å kopiere en legendarisk rekord i Bundesliga.

SUPERCUP: Manuel Neuer og Erling Braut Haaland har møttes to ganger før, her i Supercupfinalen i slutten av september.
 • Ole Kristian Strøm, VG
Publisert: Publisert:

Om Neuer skulle holde nullen, betyr det nemlig at han tangerer Oliver Kahns rekord med 196 bundesligakamper uten baklengsmål.

Når Borussia Dortmund og Bayern München braker sammen lørdag kveld, spiller Neuer «Der Klassiker» for 27. gang. For Neuer er det selvfølgelig ekstra spesielt fordi han opprinnelig kommer fra Dortmunds rivalklubb Schalke 04.

Når Manuel Neuer på forhånd blir spurt av bundesliga.com om å sammenligne storscorerne Robert Lewandowski og Erling Braut Haaland, svarer han:

– Lewy har erfaringen og en god timing og er veldig sterk i boksen. Haaland er en spiller som ofte slipper seg ned dypt, og han spiller mer i rette linjer på grunn av sin hurtighet. Lewy er mer to-fotet enn Haaland, som bruker venstrebeinet mye. Jeg håper at han ikke overrasker meg med høyrebeinet!

Lørdag er Lotto-dag. Her kan du spille!

Neuer har faktisk holdt buret rent i de tre siste ligakampene mot Dortmund. Haaland spilte den siste av disse, i mai. Nordmannen startet, men forble målløs og ble byttet ut. Bayern München vant 1–0 etter mål av Joshua Kimmich.

– Det ville være moro å holde buret rent igjen, men det er ikke lett, for Dortmund har noen gode spillere, særlig i angrep.

I september møttes de i Supercupen. Den gang vant Bayern 3–2. Haaland utlignet til 2–2, men Kimmich avgjorde også denne kampen.

Her kan du spille Lotto!

Fire ganger på rad, fra 2013 til 2016, ble Manuel Neuer kåret til verdens beste keeper. Han har blitt ligamester for Bayern München åtte ganger på rad. I 2013 og 2020 var han med på Bayerns trippel-triumf med seier i Bundesliga, den tyske cupen og Champions League.

VG-tips: Borussia Dortmund-Bayern München

* Lørdagens toppoppgjør i tysk Bundesliga - Der Klassiker. Begge lag står med 15 poeng der kun målforskjellen skiller. Bayern München har 24-9, mens hjemmelaget Borussia Dortmund har bokført 13-2.

* Dortmund dundret inn en 3-0-borteseier i vakre Brugge i onsdagens Champions League. Det var Dortmunds syvende kamp på ni siste der de har holdt nullen. Det skjedde uten Hummels (f), som trolig blir friskmeldt i tide til denne kveldskampen. Can (f/mb) er klar etter selv-isolasjon.

* Robert Lewandowski noterte seg for scoring nummer 12 på åtte kamper da sør-tyskerne knuste østerrikske Salzburg på tampen i tirsdagens CL med 6-2. Davies (f), og Süle (f) er neppe med, men Goretzka (mb) kan rekke matchen.

* Målscorerspill på Erling Braut Haaland står til 2,20 i singleodds. En Robert Lewandowski-scoring tilbys det 1,50 i singleodds for - polakken har scoret 16 mål på 12 kamper mot sin gamle klubb.

Du må spille før kl. 18.25. Kampen ser du på Vsport1

Publisert:
 1. Tippetips
 2. Tysk fotball
 3. Borussia Dortmund
 4. Erling Braut Haaland
 5. Bayern München

Mest lest akkurat nå

 1. Høyblokka i Bekkefaret kan bli eldreblokk

 2. Oilers måtte gi tapt mot Frisk Asker

 3. Døvblinde Ole André får toppkarakterer på musikklinja

 4. Trond Giske innlagt på sykehus

 5. Heteste kandidat til å bli sjefredaktør i Aftenbladet

 6. Ingrid studerer i Paris: – Det er nødvendig med strengere tiltak i Frankrike enn i Norge, fordi folk ikke vil følge vel­mente råd her