Helgens Premier League-runde halvert – ligaen avviser pause i seriespillet

Fem av de ti kampene i helgens serierunde i Premier League er utsatt på grunn av koronasmitte, men ligaen vil ikke sette seriespillet på pause.

Smittesituasjonen i Manchester United fører til at også lørdagens kamp er utsatt, men Premier League avviser forslag om å sette seriespillet på pause.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Torsdag ble Manchester Uniteds kamp mot Brighton utsatt fordi laget ikke så seg i stand til å stille lag etter et stort smitteutbrudd i troppen.

Ligaen bekreftet utsettelsen på sitt nettsted , men gjorde det klart at planen var å gjennomføre så mange kamper som mulig i tiden som kommer. For å bidra til det gjeninnføres en streng smittevernprotokoll med hyppig testing, sosial distanse og munnbindpåbud innendørs.

Bare noen timer senere kom meldingen om at Southampton – Brentford, Watford – Crystal Palace, West Ham – Norwich (alle lørdag) og Everton – Leicester (søndag) også er utsatt.

– Ligaen forstår at tilhengerne vil bli skuffet, og vi beklager. Alle de andre oppsatte kampene i helgen skal fortsatt gjennomføres som oppsatt, står det på ligaens nettsted.

Brentford-manager Thomas Frank har tatt til orde for at alle helgens kamper utsettes. Han hevder å ha snakket med flere managerkolleger som ønsker det samme. Noen har til og med foreslått å droppe hele juleprogrammet av hensyn til smittesituasjonen. Det er ikke PL-ledelsen med på.

Individuell vurdering

– Selv om vi anerkjenner at flere klubber opplever smitteutbrudd, er det ligaens hensikt å gjennomføre det oppsatte kampprogram i den grad det er trygt og forsvarlig, er beskjeden fra ligaens ledelse.

– Styret vil vurdere forespørsler om utsettelse kamp for kamp, basert på retningslinjer som er gjort tilgjengelig for alle klubbene.

Manchester United fikk sin kamp utsatt fordi klubben ikke var i stand til å mønstre et lag. Et allerede omfattende smitteutbrudd ble forverret av nye positive prøver torsdag.

Samme kveld ble fire nye forespørsler om utsettelser tatt til følge.

Brentford har som følge av smitteutbrudd stengt treningsanlegget og kan derfor ikke forberede seg til kamp. Også Watford og Leicester har stengt treningsanlegget, og i likhet med Norwich har de for få friske spillere til å spille kamp.

Utfordrende

Manchester United opplyser at også deres treningsanlegg, Carrington, vil bli helt stengt i en periode for å hindre ytterligere smittespredning.

Onsdag utsatte Premier League også oppgjøret mellom Burnley og Watford. Der var det for mange smittede i sistnevnte klubb, og torsdag kom beskjeden om at Tottenhams møte med Leicester også må skyves på. Begge klubber har smitte blant spillerne.

Virussmitte i en rekke klubber skaper store problemer rundt gjennomføring av kamper i den engelske ligaen. Det er mange utsatte kamper også i øvrige divisjoner i engelsk fotball.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk