Thorstvedt klar for Sassuolo i Serie A

Kristian Thorstvedt (23) selges fra belgiske Genk og går til Serie A-klubben Sassuolo. Den tidligere Viking-spilleren har skrevet under på en femårskontrakt med italienerne.

Kristian Thorstvedt er ferdig i belgiske Genk og gjør overgang til Serie A-klubben Sassuolo. Foto: Annika Byrde / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Ifølge Eurosport betaler Sassuolo rundt ti millioner euro (102,61 millioner kroner) for Thorstvedt.

Thorstvedt slo gjennom i Viking som 18-åring, hvor han noterte seg for 22 mål og sju målgivende på 57 kamper for laget som rykket opp fra 1. divisjon i 2018 og ble cupmestere på Ullevaal året etter.

Reisen gikk så videre til belgiske Genk, hvor han var med å vinne den belgiske cupen i 2021. 23-åringen har scoret 17 mål og assistert seks ganger på sine 87 kamper for Genk.

I Serie A-klubben blir Thorstvedt lagkamerat med Emil Konradsen Ceïde, som fikk seks innhopp for klubben etter overgangen fra Rosenborg i januar. Thorstvedt har bundet seg til klubben de neste fem sesongene fram til sommeren 2027.

Midtbanespilleren blir den sjuende nordmannen i Serie A. Fra før er Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i Sampdoria, mens Emil Bohinen og Erik Botheim nylig har signert for Salernitana. Julian Kristoffersen var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024.

Sassuolo endte på 11.-plass i ligaen sist sesong.

Publisert: