Etiopia tok langt steg mot fotball-VM

Slo ut Sør-Afrika i den afrikanske kvalifiseringen.

Publisert: Publisert:

VIDERE I KVALIKEN: Minyahel Teshome (i gult) ble matchvinner for Etiopia. Her i en tidligere kamp mot Burkina Faso. Foto: NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etiopia fullførte en sensasjon i den afrikanske VM-kvalifiseringen i fotball ved å sikre gruppeseieren foran forrige VM-vert Sør-Afrika.

Etiopia var sisteseedet ved trekningen, men samlet 13 poeng på de seks kampene. Avansementet til den avgjørende utslagsrunden ble sikret med 2-1-seier over Sentralafrikanske republikk lørdag. Kampen var flyttet til Republikken Kongo av sikkerhetshensyn.

Dermed hjalp det ikke Sør-Afrika at Botswana ble slått 4-1 i Durban. Laget er ute av kampen om Brasil-tur.

— Det er en stor personlig skuffelse at vi ikke kvalifiserer oss, men jeg er stolt over prestasjonen i dag, sa Sør-Afrikas norskættede landslagssjef Gordon Igesund.

Minyahel Teshome ble matchvinner for Etiopia. Han ble derfor helt i stedet for syndebukk. Teshome spilte i juni i borteseieren mot Botswana selv om han skulle sonet karantene. Etiopia ble dermed dømt til det som ble lagets eneste tap i gruppespillet, og gruppeseieren kom i fare.

Nigeria videre

Nigeria sikret også gruppeseier lørdag. Emmanuel Emenike og Victor Moses (straffe) scoret da Malawi ble slått 2-0 i gruppefinalen.

Burkina Faso startet dagen på 2.-plass, men Prejuce Nakoulma sendte laget til topps med 1-0-målet mot Gabon. Republikken Kongo avga nemlig poeng i 2-2-kampen mot jumboen Niger og ble passert med ett poeng.

De ti gruppevinnerne skal senere i høst spille om Afrikas fem VM-plasser. Fra før var Algerie, Egypt, Ghana og Elfenbenskysten klare for utslagsrunden. Ytterligere to gruppevinnere blir klare senere søndag, mens den siste avgjøres søndag.

Trekningen for utslagskampene foretas 16. september. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Thomas Alsgaard gjorde en tabbe på Tax-free. Det forandret livet hans.

  2. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

  3. Frode Myrhol og Cecilie Lyngby valgt som partiledere i FNB

  4. Sangene visste at hun skulle skilles før hun visste det selv

  5. Frykter kollaps i Statens vegvesen

  6. Ny positiv test i Sola kommune

  1. Fotball-VM
  2. Etiopia