Stjernetreff reddet Manchester City fra overraskende poengtap

Manchester City vant uten å imponere.

Manchester Citys Kyle Walker får gratulasjoner av lagkameratene etter perlescoringen i Premier League-oppgjøret mot Newcastle lørdag. Foto: NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Manchester City 2–1 Newcastle

Kyle Walkers strålende langskudd reddet 2-1-seier for et Manchester City-lag som ikke imponerte i lørdagens Premier League-møte med Newcastle.

Seiersvante City-spillere måtte nøye seg med 1-1 mot Wolverhampton i forrige runde, og også mot Newcastle lugget det for mannskapet til Pep Guardiola.

Raheem Sterling sendte riktignok City i ledelsen tidlig i kampen etter forarbeid av franske Benjamin Mendy, men da de fleste forventet nye scoringer til hjemmelaget, smalt det i stedet i motsatt ende av banen.

En strålende Newcastle-kontring endte med at Salomon Rondon fant DeAndre Yedlin i fullt firsprang inn i feltet med en meget god pasning. City-keeper Ederson rakk ikke sideforskyve raskt nok og måtte se Yedlins avslutning gå i nettet.

Les også

Grusom keepertabbe fra Alisson da Liverpool vant for fjerde gang på rad

Stjernetreff

City slet med på komme til de store farlighetene mot et kompakt Newcastle-lag, men da hjemmelaget stanget som verst, kom det en enkeltmannsprestasjon som satte fyr i publikum på tribunene.

Annen omgang var kun noen små minutter gammel da Kyle Walker fikk avslutte fra rundt 25 meter og prikkskjøt ballen ned i hjørnet bak Newcastle-keeper Martin Dubravka. Den avslutningen var det høy klasse over.

Scoringen var av de sjeldne for den offensive høyrebacken. Forrige sesong scoret han ikke på 32 ligakamper, og heller ikke i den siste sesongen som Tottenham-spiller ble det nettsus i serien.

Les også

King målløs av banen da Chelsea utvidet seiersrekken

Newcastle i bunnstriden

Etter ledermålet måtte Newcastle naturlig nok søke mer framover i banen, hvilket ga City mer rom å spille på. Det førte til et par kanonader mot gjestenes mål, men effektiviteten manglet.

Seieren betyr at City har sin gode statistikk mot Newcastle i behold. Foran lørdagens møte var de lyseblå ubeseiret i lagenes 21 siste møter på øverste nivå. Nå er fasiten 19 seirer og tre uavgjort på 22 kamper.

Manchester City er nummer tre på Premier League-tabellen, to poeng bak Liverpool og Chelsea på plassene foran. Newcastle har på sin side kun Burnley og poengløse West Ham bak i bunnstriden. (@NTB)

Publisert:
 1. Premier League
 2. Engelsk fotball
 3. Manchester City
 4. Newcastle United FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City33245469244577
2Manchester United32199464352966
3Leicester City32185958372159
4Chelsea321510750311955
5West Ham United32167953421155
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. For 20 år siden fikk søskenparet fra Figgjo en idé. I dag er de med på å drive en milliardbutikk

 2. Vegvesenet varsler søksmål etter Ryfast-forsinkelsen

 3. Hun skal lede den helt nye domstolen i Sør-Rogaland

 4. Uventet suksess i Telemark fikk fem hoteller i Rogaland til å tenke nytt

 5. Lysbakken lover skattesjokk for de rike

 6. Pia Tomine Gundersen (20) klar for Sola