Casper Ruud med kjempebyks på verdensrankingen

Casper Ruud har klatret 646 plasser på under ett år.

Casper Ruud leverte varene i ATP 500-turneringen i Rio de Janerio. Det viser igjen på verdensrankingen som ble oppdatert mandag morgen.
  • Olav Rege Olsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det norske stortalentet ligger nå på 133. plass på ATP-rankingen (den offisielle verdensrankingen) som ble oppdatert mandag morgen. Ruud har klatret hele 646 plasser på et snaut år og har nå 437 poeng.

Før forrige ukes ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro lå 18-åringen på 208. plass, men den svært imponerende innsats i Brasil har nå løftet unggutten opp til foreløpig karrierebeste.

– Jeg fikk masse meldinger med gratulasjoner og screeshots av verdensrankingen da jeg sto opp i dag. Det er mange som synes det er veldig bra, og det er utrolig gøy, men det er fortsatt 132 spillere foran meg, så jeg må fortsette å spille bra og samle poeng, sier Casper Ruud til NTB.

Fikk du med deg denne? Finsk skitopp skjelte ut Iversen på direktesendt TV: - Han gråt voldsomt, som et lite barn

Leverte i Brasil

Ruud var nær å danke ut spanske Pablo Carrenõ-Busta (ranket som nummer 23 i verden) i lørdagens semifinale.

– Det var litt uvirkelig der og da, og når jeg ser tilbake på det er det veldig bra. Jeg hadde ikke mye press og møtte bedre spillere, og det gikk ekstremt bra, oppsummerer Ruud.

Nordmannen vant første sett og hadde matchball på stillingen 5–4 i sett nummer to, men istedenfor seier der, klarte spanjolen å utligne til 1–1. I det tredje settet var Ruud to for krefter og ble overkjørt.

Ruud har uansett hatt en sensasjonell ferd i sin aller første turnering på ATP-touren. Han var langt lavere rangert enn sine motstandere hele veien mot semifinalen.

Les også

Casper Ruud skal spille storkamp i Stavanger

Direkte kvalifisert

Etter innsatsen i Brasil sikret Ruud seg 180 poeng på ATP-rankingen og klatrer opp til 133. plass. Han innkasserte også en pengepremie på pene 77.680 dollar (650.000 kroner)

Ruud var lørdag første nordmann i en semifinale på verdenstouren siden Christian Ruud klarte det i 1999. Pappa Ruud hadde forøvrig 39. plass på ATP-rankingen som sin beste plassering i karrieren, det skjedde tilbake i 1995.

Semifinaleplassen i ATP-turneringen i Rio gjør at 18-åringen nå slipper å spille kvalifisering til ATP 250-turneringen i Sao Paulo som starter i dag.

I første kamp i hovedrunden møter han japanske Akira Santillian, som er ranket som nummer 192 i verden.

Publisert:
  1. Tennis
  2. Rio de Janeiro

Mest lest akkurat nå

  1. De har vært gift i 70 år: – Jeg tror vi holder oss godt for vi er så gode for hverandre

  2. Statistikken er klar: Disse navnene var mest populære i 2021

  3. Disse korona­reglene gjelder nå

  4. En krig i Ukraina vir­ker mer og mer uunn­gåelig. Og den vil også på­virke Norge

  5. Politiet har en klar formening om hva som var årsaken til ulykken

  6. Tananger snuser på Vin­mono­pol