Lagt i ruiner

Romerike/Fet skulle bli håndballens nye storlag nord for Oslo. Nå sitter klubben uten trener, uten penger, uten spillere — men med en leder ingen vil ha.

Publisert: Publisert:

Thomas Skoglund er glad for at han snart skal på landslagssamling. I Romerike/Fet har 16 av A-lagsspillerne trukket seg. Blir det ingen snarlig løsning, må G19-laget representere i eliteserien resten av sesongen.

Denne artikkelen er over seks år gammel

Fet var vennegjengen som spilte seg opp i eliteserien i håndball. Før denne sesongen skulle laget styrkes gjennom en sammenslåing med Fjellhammer. Det ble Romerike/Fet. Og sammen ble de dynamitt. Bare synd at sprengladningen gikk av midt i trynet på de involverte. Fjellhammer-leder Sverre Bjerkeli var sentral i sammenslåingen. Han er enda mer sentral i oppløsningen. Han er mannen 16 Fet-spillere vil kjeppjage fra klubben.— Misnøyen med Bjerkeli har bygd seg opp over tid. Nå har vi null tillit til ham. Vårt krav var at Bjerkeli måtte forsvinne og ikke ha et eneste verv i klubben. Det kravet fikk vi ikke gjennomslag for. Syv spillere ble fristilt på grunn av økonomiske problemer. Nå har ni andre trukket seg. Det er fryktelig trist for klubben det som skjer. Synd at én mann kan ha så mye makt, fastslår landslagsspiller Thomas Skoglund.Årsaken til mistilliten mot Bjerkeli er:* Trener Sedjak har referert for Fet-spillerne at Bjerkeli ba ham prioritere de unge Fjellhammer-spillerne. De kom på treningen to-tre ganger i uken. Fet-spillerne trente hver dag...* Mangel på kommunikasjon. Fikk høre om økonomiske problemer gjennom lokalavisen.* Offentlig refselse av treneren foran spillergruppen.* Har følt at Bjerkeli ikke har snakket sant.

Slaget tapt.

Nå virker løpet kjørt for en redningsaksjon. Søndag stilte Romerike/Fet med 19-årslaget i eliteseriekampen mot Nit/Hak.- De som har sluttet er på jakt etter nye klubber. Jeg regner med å være et annet sted om en til to uker, sier Skoglund. Også de andre spillerne er blitt kontaktet. Noen legger bare opp.Tidligere landslagstrener Harald Madsen er blitt kontaktet av Sverre Bjerkeli med spørsmål om han kan overta laget (hvilket lag?) - for også trener Marjan Sedjak er borte. Presset ut, mener Fet-spillerne.- Jeg har sagt meg villig til å tre inn, men først må det ryddes opp litt i klubben, sier Harald Madsen, som var tilstede og så G19-laget i eliteserien søndag. Madsen, som er ansatt som faglig rådgiver i Håndballforbundet, ble ledig på trenermarkedet i sommer da Urædd ble lagt ned.

Publisert: