Thorstvedt sønderknust etter nok et semifinaletap

Vikings G19-lag har vært i fem semifinaler på seks år, men aldri kommet seg til finalen i NM. I kveld var straffebommen til Kristian Thorstvedt skjebnesvanger.

Publisert: Publisert:

Kristian Thorstvedt (med ball) var en skuffet mann etter dagens tap hvor han bommet på Vikings siste straffe. Foto: Fredrik Refvem

  • Anders Boine Verstad
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

VIKING - SOGNDAL: 1–1 (5–6 etter straffer)

SR-Bank Arena (Aftenbladet) Det ble cupexit for Vikings G 19-lag etter tap for Sogndal i NM-semifinalen på SR-Bank Arena torsdag kveld.

Det sto 1–1 etter 90 minutter og det måtte ekstraomganger til for å kåre en finalist mellom Viking og Sogndal. Etter ekstraomgangene sto det fortsatt 1–1 under flomlyset i Jåttåvågen.

Dermed måtte det hele avgjøres på straffespark - og Kristian Thorstvedts straffemiss ble avgjørende. Viking hadde scoret på sine fire første straffer før Thorstvedt steget opp. Med et tregt tilløp bommet han og ballen havnet opp på tribunen.

Alt lå i Sogndals hender og spissen Akor Jerome Adams satte ballen rolig til side for keeper Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott. Med det var nok en cupexit i semifinalen et faktum.

Les også

Skjebnekampen ikke utsolgt: Viking setter ut klappstoler og selger ståplasser

– Totalt knust

Han er nok skuffet, men sånt skjer. Alle har bommet på straffe, det gjør ingenting, sier Tord Johnsen Salte til Aftenbladet etter kampen.

Det var en sønderknust gjeng som gikk i garderoben. Aftenbladet sto kun metere unna døren til garderoben, men man kunne nærmest høre en knappenål treffe gulvet. Ikke langt unna var det mulig å høre Sogndals feirende spillere.

Hovedpersonen Thorstvedt så ut til å ta det hele med fatning og hadde ingen store utblåsninger ute på banen etter bommen. Men det var nok noe som ulmet under overflaten etter bommen. Han ville ikke gi noen kommentar til Aftenbladet etter kampen.

– Det er nok en skuffet gjeng som sitter inni der. De var totalt knust, sier daglig leder i Viking Eirik Henningsen etter å ha kommet ut av garderoben.

Slik så benken til Viking ut rett etter tapet. Foto: Anders Boine Verstad

Les også

Oppladningen, selvtilliten og billettsalget: Dette er status for Viking fem dager før opprykkskampen

Tre sjanser på tre minutter

I kampens første omgang var det hjemmelaget som satte sitt preg på kampen i øsepøsende regn ved SR-Bank Arena. Viking hadde de største sjansene og mest ballinnehav. Tre av disse sjansene kom som perler på en snor.

Den første store sjansen i kampen kom etter 27 minutter. Kaptein Jens Berland Husebø hadde ballen høyt i banen og fikk lagt ut en presis pasning til Harald Nilsen Tangen på kanten.

Nilsen fikk muligheten til å legge inn og fant spiss Thomas Klemetsen Jakobsen som fikk pannebrasken på ballen. Med en knallhard heading kunne Viking gå opp i en fortjent ledelse, men sisteskansen til Sogndal var på jobb og bokset ballen ut.

Det var mange harde dueller ved SR-Bank Arena i semifinalen mellom Viking og Sogndal. Foto: Fredrik Refvem

Ikke mange minuttene senere dro A-lagsspilleren Kristian Thorstvedt opp sin magi fra skuffen. Midtbanedirigenten dro av en spiller og fikk rom til å skyte. Man kan ikke la spillere som Thorstvedt få for mye plass - han utnyttet sjansen, men Viking fikk ingen uttelling i det ballen trillet over sidelinjen.

På den tredje sjansen på tre minutter så var det Herman Johan Haugen sin tur å lage slegga. Skuddet var velplassert, men nok en gang sto Sogndals keeper Kristian Bergheim Rutlin i veien.

– Vi har flere sjanser, men vi klarer ikke å omsette de til mål. Slik er fotballen, sier en skuffet Salte etter kampen.

Akor Jerome Adams var Sogndals farligste mann. Kraftspissen var tydelig Sogndals sterkeste våpen, men Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott sto sikkert i mål og avverget bortelaget fra å score.

Les også

Peter Ijehs hilsen til Viking: - I 2006 viste vi at alt er mulig. Dere kan klare dette!

Svarte på scoringen

Andre omgang startet på verst tenkelig vis for Viking. Drøye fem minutter etter hvilen fikk Sogndals kant lagt inn i feltet. Her var det Mathias Sundberg som raget høyest. Viking-spillerne var ikke i nærheten av å nå opp, og Sundberg headet ballen via krysset og i nettet.

Ikke mange minuttene kom Sogndals kraftspiss Adams til en ny farlig sjanse. Spissen gjorde noen fine vendinger rett utenfor 16-meteren til Viking. Adams fikk muligheten til å skyte, men ballen strøyk krysset og for bak mål.

Etter scoringen satte Viking opp mannskapet sitt. Dette ga fort uttelling. Etter en stygg felling av spiss Jakobsen fikk Viking frispark fra 30 meter. Adrian Nilsen Pereira prikket ballen perfekt inn i feltet og fant Lasse Egeland som ruvet klart høyest i feltet.

Egeland fikk god kraft på headingen og satte ballen rett over hodet til Sogndals keeper som så vidt rakk å reagere. Med det var det på nytt full kamp på SR-Bank Arena.

Lasse Egeland har her nettopp scoret Vikings mål innen full tid. Foto: Fredrik Refvem

Ti minutter før fulltid var Pereira nok en gang med på notene. Denne gangen lusket han på bakerste stolpe og fikk ballen rett i føttene. Vikings back klarte ikke og avslutte skikkelig og Sogndals keeper fikk snappet opp ballen rett foran beina Pereira.

De siste minuttene før fulltid var det Viking som presset og hadde de største sjansene. I ekstraomgangene var det få sjanser og begge lagene tok lite risiko fremover i banen.

Etter kampen hadde Viking nærmest et tosifret antall sjanser på å score mål, men ingen endte bak Sogndals sisteskanse.

– På en god dag skal vi ha tre-fire mål i dag, oppsummerer Salte.

Finalen spilles i Telenor Arena 1. desember.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Tre trafikk­ulykker i Sandnes på kort tid

  2. Prinsesse Ingrid Alexandra (16) tok NM-gull i surfing på Jæren

  3. – Stor Oilers-sjanse! Costello kan skyte selv, men velger å legge igjen

  4. Koronavinteren kommer. Dette er scenarioene Norge må forberede seg på.

  5. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

  6. Bryne-treneren: – Ingen får snakke om opprykk ennå

  1. Fotball
  2. Viking FK
  3. Sogndal Fotball