- Vi beviste hvem som er best i regionen

20 magiske minutter sørget for at det er opprykksfeber i Levanger.

GLEDE: Levanger-spillerne flokket seg rundt Tom Erik Nordberg etter at han stanget inn 3-0-målet.
  • Emil Ringstad
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

MOAN IDRETTSPARK (Adressa.no): Hele 1155 tilskuere — ny rekord - tok turen til Moan for å overvære oppgjøret mellom Levanger og Byåsen.

For med 4-1 seier over Byåsen topper Levanger tabellen med tre serierunder igjen, mens Elverum følger på andre med like mange poeng.

Før kampen var det rekordjevnt i 2. divisjon avdeling to, der bare ett poeng skilte de fire første lagene. Byåsen lå på tredje med like mange poeng som serieleder Levanger. Derfor var det knyttet stor spenning til toppkampen på Moan.

2-0: Full jubel etter Levangers andre scoring.

Men spennende ble det aldri. Anført av Kokkelandslaget og nyoppstartede Levanger Ultras sørget hjemmefansen for at LFK-spillerne ga alt de hadde og bidro til at alle poengene ble igjen på Moan.— Vi gjorde det vi skulle i dag. Det var en fantastisk bra gjennomført kamp, og vi beviste hvilket lag som er best i regionen, sier en svært fornøyd og lettet LFK-trener Andreas Holmberg etter kampen.

Levanger gikk rett i strupen på Byåsen, og allerede før det var spilt 20 sekunder kunne hjemmelaget ha gått i ledelsen. Tobias Oliver Luvenberg fikk ballen på et fint løp på høyresiden, slo inn foran mål. Der sto Simen Raaen Sandmæl helt alene, men skjøt rett på Byåsens keeper, Christopher Tronhus.

Tre mål på 20 minutter

Det skulle riktignok ikke ta lange stunden før ballen lå i mål. Hjemmelaget var meget aggressive i innledningen, mens Byåsen slet med å holde ballen i laget. Dette ble de straffet på, og i det femte spilleminuttet lå ballen i mål. Andreas Petersson snappet ballen, sendte den til Espen Berger som la inn foran mål. Der raget Luvenberg høyest av dem alle, men headet rett på keeper. Tronhus klarte ikke å holde ballen og måtte gi retur. Der dukket spanjolen Adria Mateo Lopez opp og satte ballen enkelt i mål.

Også etter scoringen fortsatte Levanger sin dominans. Byåsen hang ikke med på notene, og ble løpende etter. De skapte den ene store muligheten etter den andre, og i det 17. minuttet doblet Luvenberg ledelsen da han løp fra alle og lobbet ballen elegant over keeper Tronhos og i mål.

Levanger var fullstendig dominerende, og folk hadde knapt satt seg før ballen lå i mål igjen. Denne gangen kom målet på et hjørnespark, der Tom Erik Nordberg raget høyest og stanget ballen inn i det lengste hjørnet. Dermed var stillingen 3-0 etter 21. minutter og folk trodde knapt det de så.

— Spillerne gjorde det som de ble bedt om, og første omgang var meget bra, sier Holmberg.

Ropte på straffe

Etter 3-0-scoringen roet kampen seg noe, og Byåsen kom mer tid med ballen. Men de skapte svært lite, og Levanger var nærmere ved å øke ledelsen, enn hva Byåsen var å score før pause.

Det ble en temperaturfull start på andre omgang, der begge lagene gikk hardt inn i duellene. Starten av omgangen ble meget jevnspilt, og i det 53. minuttet fikk Byåsens sin første sjanse i kampen. Kim Ove Riksvold ble spilt gjennom alene med keeper, men LFK-keeper Ola Rygg reddet, men dro med seg Riksvold. Byåsen-spillerne ropte på straffe, men dommeren vinket spillet korrekt videre.

Kunstscoring

Levanger som sto med ni seire på deres elleve hjemmekamper denne sesongen viste seg som en mye bedre motstander, og i det 65. minuttet ble muligens årets mål scoret på Moan.

Lopez fikk store rom å boltre seg i, og ved 20 meter løftet han blikket og så at keeper Tronhus sto alt for langt unna målet. Dermed flikket spanjolen ballen elegant over keeperen, og dermed fikk de 1155 oppmøtte tilskuerne noe å varme kaffekoppen på i den litt sure høstvinden.

— Jeg er veldig fornøyd med den. Jeg fikk tid og rom og satte den kontrollert over keeper. Jeg har øvd mye på dette og det var godt å se den gå inn, sier Adrian Mateo Lopez.

Underholdende fotball

Levanger hadde god kontroll resten av omgangen. De leverte underholdende fotball og det kunne fort ha blitt både ett og to mål til for hjemmelaget. Istedenfor var det Byåsen som scoret.

I det 81. minuttet ble Jonathan Yrjø Rinne felt innenfor 16-meteren. Daniel Kvande gikk frem og satte ballen trygt opp i venstre hjørnet. Nærmere kom aldri Byåsen, og dermed vant Levanger toppoppgjøret 4-0 til full jubel for de 1155 fremmøtte tilskuerne. De siste minuttene sang supporterne «We're gonna win the league», og i kveld blir det nok en liten fest i Levanger.

Takket for støtten

— Dette var viktige poeng for oss. Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp, men støtten fra fansen bidro til at vi vant, sier Lopez.

Det er også trener Holmberg enig i, og han håper på stinn brakke mot Nardo i siste serierunde.

— I dag hadde vi fantastisk støtte og vil takke alle som kom. Jeg håper samtlige kommer i siste serierunde mot Nardo, sier Holmberg.

- Da skal det bli opprykksfest?

— Vi satser på det.

PS! Elverum slo Gjøvik 2-1 og har like mange poeng som Levanger, men dårligere målforskjell. Raufoss spiller i morgen og med seier er de ett poeng bak Levanger med tre serierunder igjen.

Publisert: