Raseri i hjemlandet: – Det kan ødelegge Lionel Messis rykte

Svært mye står på spill i tirsdagens avslutning.

Lionel Messi har fått heftig kritikk i hjemlandet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Argentina-Kroatia 0–3. Nigeria-Island 2–0.

Resultatene denne uken har lagt alt til rette for en dramatisk avslutning på VM-gruppe D.

Kroatia er allerede videre. Island, Argentina og Nigeria skal gjøre opp om den siste plassen.

Det er tre land med helt ulike forutsetninger for å lykkes. Tirsdag kveld står landene stille. Forventningene er vidt forskjellige, ifølge lokale journalister vi har vært i kontakt med.

I siste runde spilles Island-Kroatia og Nigeria-Argentina. Her er stillingen i gruppen:

ISLAND

Etter et minneverdig uavgjortresultat mot Argentina, hadde Island en gyllen mulighet. Så skuffet de mot Nigeria. Med seier mot Kroatia i siste kamp kan imidlertid Island likevel gå videre.

– Det vil være den største prestasjonen i Islands fotballhistorie, større enn å slå England i EM, sier redaktør for nettstedet fotbolti.net Magnus Már Einarsson.

Island fikk en redningsplanke i kampen mot Nigeria. Men Gylfi Sigurdsson blåste straffen over.

– Hvordan blir reaksjonene i Island om dere ryker ut?

– Folk er fornøyde bare over å være med i VM. Alle islendinger er stolte av laget. Men det ville vært veldig stort å ta vår første VM-seier mot Kroatia, uansett om det holder til å gå videre eller ikke.

ARGENTINA

Lionel Messi kom for å vinne VM. Nå trenger Argentina en seier og hjelp fra Kroatia for å gå videre. «Hvis Sampaoli (treneren, journ.anm.) fortsetter slik, kan han ikke komme tilbake til Argentina», har Diego Maradona uttalt.

– For Argentina hadde det vært en enorm lettelse å gå videre til åttendedelsfinalen, forteller Lucas Casterán i sportsavisen Diario Olé.

Jorge Sampaoli er mildt sagt upopulær i Argentina etter en svak VM-åpning.

– Hvordan blir reaksjonene i Argentina om dere ryker ut?

– Allerede etter Kroatia-kampen reagerte mange med sinne i sosiale medier – spesielt mot Sampaoli og Messi – selv om noen fortsatt støtter laget. Nå som landslaget har fått en ny sjanse, vil det ytterligere ødelegge ryktet til spillere som Messi, Di María, Agüero og Mascherano.

NIGERIA

Etter en nitrist åpningskamp – 0–2 mot Kroatia – så det vanskelig ut å videreføre de gode VM-tradisjonene. Seieren over Island betyr imidlertid at uavgjort mot Argentina holder for Nigeria.

– Å gå videre hadde vært en større prestasjon enn mange her setter pris på, med tanke på hvor vanskelig gruppen er, sier The Guardian-journalist Emmanuel Akintowu.

Ahmed Musa frelste Nigeria mot Island. Her jubler han for det første av to mål.

Redaktør for nettstedet allnigeriasoccer.com, Ifeanyi Emmanuel, mener en gruppespill-exit nærmest vil føre til landesorg i Nigeria.

– Skuffelsen vil være massiv. Fotballen her er en religion, i den grad at det påvirker økonomien og aksjemarkedet om laget gjør det dårlig, sier Emmanuel.

Norsk redaktør tror Nigeria går videre

Argentina har vunnet to VM-gull og tapt tre finaler. De er stort sett alltid å regne med. Frode Lia, redaktør for fotballbladet Josimar, understreker at det er Argentina som har mest å tape.

– En så stor favoritt som Argentina klarer ikke å levere på noen som helst måte. Jorge Sampaoli har feilet totalt, sier Lia.

Aron Gunnarsson, Ahmed Musa og Lionel Messi spiller for VM-fremtiden tirsdag.

Han tror ikke på argentinsk avansement.

– Jeg tror Nigeria går videre. Det var også forhåndstipset mitt før mesterskapet. Nigeria er det mest varierende laget, men til gjengjeld har Argentina vært konstant dårlige.

Publisert: