Deila før Hareide-duellen: - Dette er ikke Norge mot Norge

Celtic-manageren er under stort press før Champions League-duellen.

Ronny Deila har ventet et snaut år på å revansjere seg i Champions League. Nå venter Åge Hareides Malmö. Her sitter han på trenerbenken under oppgjøret med Ross County tidligere i august.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

GLASGOW/OSLO: Ronny Deila er under knallhardt press foran mesterligakampene mot Åge Hareides Malmö FF. Det står om inntekter på nær 180 millioner kroner og Deilas posisjon hos fansen.

Onsdag møtes lagene i Glasgow til den første av to playoff-kamper. Norge-duellen på trenerbenkene krydrer det hele.

– Jeg ser ikke på dette som Norge mot Norge. Det er mer Skottland mot Sverige, sa Deila tirsdag.

Fallhøyden er åpenbart størst for telemarkingen.

– Det blir svært viktig å holde nullen. Vi møter et godt lag. MFF har gjort det bra i to-tre år nå, sa Deila.

– De har produsert mange gode spillere de siste årene. Men vi er Celtic, og vi er favoritter i denne kampen.Vi må være så gode vi kan. Er vi på vårt beste, skal det bli vanskelig for Malmö.

Stikk til Berget

Deila roste også Hareide.

— Jeg har stor respekt for han. Han har stor erfaring og eren strålende motivator, han evner å skape tro og energi, sier Deila.

Det er ikke bare trenerne som utgjør den norske kontigenten onsdag kveld. Cleitc har Stefan Johansen i stallen, mens Magnus Wolff Eikrem, Andres Vindheim og Jo Inge Berget er på Malmös lønningsliste.

Berget hadde et mislykket låneopphold i Celtic i fjor, og spilte også under Deila i Strømsgodset tidligere i karrièren.

— La oss håpe han får en elendig opplevelse i morgen. Men mer seriøst, jeg har et godt forhold til Jo Inge. Det var ikke lett for han å være en landsmann av manageren da han var her og resultatene uteble i den perioden.

Les også

Her spionerer Hareide på Deila: - Jeg vet ikke hva han fikk ut av det

Kok

Onsdag kommer det cirka 55.000 tilskuere til Celtic Park. De aller, aller fleste av dem drømmer om nye hvitgrønne mesterligakvelder og stjernemotstand.

– Vi spiller på hjemmebane og forventer at vi skal styre kampen. Vi har hatt en skadefri tropp i oppkjøringen, mens vi på samme tid i fjor hadde seks-sju mann ute, sa Deila.

– Det er alltid press når Celtic spiller. Jeg gleder meg virkelig til denne kampen, tilføyde han.

Fansen kan vente seg høljregn under kampen.

Malmö mangler på sin side angrepsstjernen Markus Rosenberg i første kamp.

Stefan Johansen spiller fra start for Celtic. Det samme gjør Jo Inge Berget i MFF. Han hadde fem måneder i nettopp Celtic i fjor, men fikk ikke forlenget kontrakten og endte i Sverige.

Brutalt

Forrige sesong ble mesterligaen et mareritt for Deila. Celtic tapte soleklart for Legia Warszawa over to kamper, men fikk en ny sjanse. Dette etter at polakkene hadde brukt en ikke-berettiget spiller noen få minutter.

Så lyktes heller ikke Celtic i omspillet mot Maribor. Dermed bar det inn i europaligaen. Der gikk Celtic videre til cupspillet og røk ut mot italienske Inter.

For Deila vil en plass i mesterligaens gruppespill være en kjemperevansje etter det brutale møtet med turneringen for et år siden.

Returoppgjøret mot Malmö FF spilles tirsdag neste uke. (©NTB/AFTENPOSTEN)

Publisert: