Fotballpresidenten: - Selv om vi ikke har verdens beste spillere, kan vi være utrolig gode på organisering og innsats

Terje Svendsen bruker Island som forbilde like før fotball-VM starter.

KLAR FOR VM: Fotballpresident Terje Svendsen er ikke mer sjalu på sine nordiske kolleger enn at han ønsker dem suksess i det kommende verdensmesterskapet i Russland.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Norges fotballherrer har vært helt avhektet i mesterskapssammenheng i lang tid. I sommer blir trøsten at tre naboland spiser kirsebær med de store.

Fotballpresident Terje Svendsen vil ikke avsløre om han holder med Åge Hareides danske «drenge», Sveriges fotballyndlinger eller Islands eventyrlag, men han legger ikke skjul på at han ser fotball-VM i Russland fra et nordisk ståsted.

– Vi har jo utviklet et veldig godt samarbeid på nordisk basis. Og når det er slik at tre av våre nordiske kolleger er med, så er det klart at vi kommer til å ha det nordiske perspektivet når vi velger favorittlag i VM, smiler fotballpresidenten lurt overfor NTB.

Les også

Fire innbyttere og videodømming: Her er de nye reglene før VM

Særlig har han – som mange andre – latt seg imponere over miniputtens Islands suksess de seneste året. Og han håper og tror nordisk VM-suksess kan gi ringvirkninger i Norge.

– Det Island gjorde i EM er en inspirasjon for alle. Det viser at det går an for en liten nasjon å komme så langt i EM og kvalifisere seg til VM. Og vi er jo så heldige at vi har fått ansatt mannen bak den bragden, Lars Lagerbäck, som landslagssjef. Han har med seg ballasten og filosofien fra Island og har bidratt til å skape kultur og holdninger i landslaget, vurderer Svendsen.

Les også

Engelsk VM-spiller frykter apelyder fra tribunen. Ber familien om ikke å reise til Russland

Både under og etter Lagerbäck har Island prestert langt over det man kan forvente av en nasjon med rundt 350.000 innbyggere. Svendsen mener at Lagerbäck og Norge kan klare noe av det samme på veien mot EM i 2020.

– Jeg synes vi har en god, ung stamme i landslaget, som Lars har brukt det første halvannet året på å bygge. Og han klarer å få dem inn i sitt mønster. Selv om vi ikke har verdens beste spillere, kan vi være utrolig gode på organisering og innsats. Der har Lagerbäck gjort et utrolig viktig bidrag. Og så har vi en del veldig interessante spillere på vei opp i yngre landslag, sier han.

EM i 2020 markerer 20 år siden sist Norge var i et sluttspill. Kanskje er Lagerbäck og hans menn med som et ekstra nordisk innslag da.

Publisert: